Alles over het lidmaatschap


Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Meer "weer" in Nederland: druk hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Alles over het lidmaatschap

Waarom lid worden?

Pelgrims delen graag hun ervaringen met andere pelgrims én met pelgrims in spé. Onze vereniging wil een platform zijn voor leden en aspirant-leden om ervaringen uit te wisselen over hun tocht naar Rome en om toekomstige pelgrims zo goed mogelijk op weg te helpen. Op deze website kunt u een overzicht vinden van mensen die onderweg zijn, die in 2016 of eerder hun tocht naar Rome al hebben volbracht. Ook is een lijst te vinden van ‘lopers informeren lopers‘ en ‘fietsers informeren fietsers‘. Via deze mensen kunt u waardevolle informatie krijgen over uw tocht naar Rome. Als lid kunt u ook naar onze ontmoetingsdagen of naar de huiskamerontmoetingen die in het hele land worden opgezet.
Naast de mogelijkheid tot het persoonlijk ontmoeten van mede-pelgrims, krijgt u verder nog als lid:

  • een internationaal erkend pelgrimspaspoort dat vaak noodzakelijk is om toegelaten te worden tot kloosters en andere onderkomens voor pelgrims.
  • het handboek Op pelgrimstocht naar Rome. Dit handboek staat vol met nuttige tips en verhalen voor zowel wandelaars als fietsers.
  • 5x per jaar onze Nieuwsbrief, waarin tal van lezenswaardige (korte) informatie staat over het pelgrimeren naar Rome en als laatste
  • 2x per jaar ons papieren tijdschrift Omnes, waarin de langere verhalen te vinden zijn, over het lopen, het pelgrimeren en tal van andere onderwerpen die interessant voor een pelgrim in spé.

Ben je overtuigd dat je waar voor je geld krijgt? Word dan nu lid en je krijgt de rest van 2017 cadeau, je betaalt alleen voor het jaar 2018!

Hoe word ik lid?

Kosten
Iedereen kan lid worden van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome.
Een lidmaatschap kost €21,50 per jaar.
De inschrijvingskosten zijn eenmalig €18,00
Partners en/of gezinsleden betalen €15,00 per jaar en geen inschrijvingskosten.
Wanneer u inschrijft na 1 oktober hoeft u het lopende jaar niet meer te betalen.

Aanmelden
Als u lid wilt worden, dan kunt u het Aanmeldingsformulier als pdf downloaden. U print dan het formulier en vult het in met de gegevens die nodig zijn voor onze ledenadministratie. U scant het of maakt een foto ervan en stuurt het vervolgens op naar ledenadministratie@pelgrimswegen.nl. U hoort dan vrij snel een bevestiging van ontvangst te krijgen.

Betalen
De vereniging Pelgrimswegen naar Rome kent alleen betaling via een doorlopende machtiging voor automatische incasso (voor België het ‘Formulier Domiciliëring’). Wij verzoeken u dit formulier te downloaden, volledig in te vullen, te ondertekenen, te scannen of er een foto van te maken en dan per e-mail te versturen naar ledenadministratie@pelgrimswegen.nl. Lukt dit niet, dan kunt u het ook per post opsturen. Het adres van de ledenadministratie vindt u op de machtiging zelf.
Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd, maar overeenkomstig de regels ontvangt u vóór de verlenging van uw lidmaatschap bericht dat de contributie, via de incasso, van uw rekening zal worden afgeschreven.
Heeft u hier nog vragen over of lukt het niet om de formulieren in te vullen, te downloaden of op te sturen, neem dan even contact op met ledenadministratie@pelgrimswegen.nl

Lidmaatschap opzeggen

Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd en aan het begin van het nieuwe jaar wordt vervolgens het lidmaatschapsgeld geïnd.
Wilt u uw lidmaatschap opzeggen? Doe dit dan in ieder geval 1 maand voor aanvang van het nieuwe kalenderjaar, dus vóór 1 december. Mocht u dit niet op tijd doen, dan zal uw lidmaatschapsgeld geïnd worden en kunt u pas voor het jaar daarop opzeggen.
U kunt uw lidmaatschap opzeggen door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@pelgrimswegen.nl onder vermelding van uw naam, lidnummer en per wanneer u het lidmaatschap opzegt.
Na het opsturen van uw bericht, krijgt u van de ledenadministratie een bevestiging van uw opzegging per e-mail toegestuurd. Ontvangt u deze bevestiging niet, neem dan even contact op met ledenadministratie@pelgrimswegen.nl. Dit is belangrijk in verband met het stopzetten van de incasso voor de inning van de vervolgcontributie.

Verandering van gegevens

Zijn uw adresgegevens gewijzigd? Heeft u een nieuw e-mailadres of bent u naar een andere bank overgegaan? Het is belangrijk dat u dit aan ons doorgeeft en hier ook een bevestiging van ontvangt. U kunt dit doorgeven aan ledenadministratie@pelgrimswegen.nl .