Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Meer "weer" in Nederland: druk hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Het Lidmaatschap

Naar aanmeld formulier

Waarom lid worden?

Pelgrims delen graag hun ervaringen met andere pelgrims én met pelgrims in spé. Onze vereniging is een platform voor leden en aspirant-leden om ervaringen uit te wisselen over hun tocht naar Rome én om toekomstige pelgrims zo goed mogelijk op weg te helpen. Op deze website vind je een overzicht  van mensen die onderweg zijn, die in 2018 of eerder hun tocht naar Rome al hebben volbracht. Ook is een lijst te vinden van ‘pelgrims informeren pelgrims‘ . Via deze mensen kun je waardevolle informatie krijgen over jouw tocht naar Rome. Als lid kun je ook naar onze bijeenkomsten of naar de huiskamerontmoetingen die in het hele land worden opgezet.
Naast de mogelijkheid tot het persoonlijk ontmoeten van mede-pelgrims, krijg je verder nog als lid:

  • een internationaal erkend pelgrimspaspoort dat vaak noodzakelijk is om toegelaten te worden tot kloosters en andere onderkomens voor pelgrims. Dit paspoort is niet voor niet-leden verkrijgbaar.
  • het handboek Op pelgrimstocht naar Rome. Dit handboek staat vol met nuttige tips en verhalen voor zowel wandelaars als fietsers.
  • vier keer per jaar onze Nieuwsbrief, waarin tal van lezenswaardige (korte) informatie staat over het pelgrimeren naar Rome en als laatste
  • twee keer per jaar ons papieren tijdschrift Omnes, waarin de langere verhalen te vinden zijn: over lopen en fietsen naar Rome en andere pelgrimsbestemmingen, het pelgrimeren en tal van andere onderwerpen die interessant zijn voor een pelgrim in spé én voor de pelgrim die na Rome verder wil.

Hoe word ik lid?

Kosten
Iedereen kan lid worden van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome. Dat noemen wij: het hoofdlid.
Een lidmaatschap kost €21,50 per jaar.
De inschrijvingskosten zijn eenmalig €18,00
Partners en/of gezinsleden (partner- of gezinslid) betalen €15,00 per jaar en geen inschrijvingskosten.
Wanneer je inschrijft na 1 oktober hoef je het lopende jaar niet meer te betalen.

Aanmelden
Als je lid wilt worden, kun je het Aanmeldingsformulier on-line invullen. Nadat je dit elektronisch hebt opgestuurd, krijgt je een bevestiging per e-mail van de gegevens die je hebt ingevuld. Ook de Ledenadministratie krijgt een kopie.

Betalen
De vereniging Pelgrimswegen naar Rome kent alleen betaling via een doorlopende machtiging voor automatische incasso (voor België het ‘Formulier Domiciliëring’). Dit formulier is on-line in te vullen (Adobe formaat). Vervolgens moet je er jouw handtekening onder zetten. Daarvoor print je het formulier, zet je je handtekening en stuurt het getekende formulier op. Lukt het on-line invullen niet? Download en print dan eerst het formulier, vul het handmatig in, zet je handtekening en verstuur het.

Hiervoor zijn twee opties:
Optie 1: je scant het formulier mét jouw handtekening en stuurt het digitaal naar ledenadministratie@pelgrimswegen.nl.
Optie 2: kun je geen scan maken? Doe het formulier in een enveloppe en stuur dit naar: ledenadministratie Pelgrimswegen naar Rome, Graspad 1, 7921 LR Zuidwolde.

Indien de contributie voor hoofd- en gezins-/partnerlid ten laste van dezelfde bankrekening kan worden geïnd, kun je volstaan met het invullen van één machtiging.

 

ik meld mij aan als nieuw lid

 

Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd, maar overeenkomstig de regels ontvang je vóór de verlenging van jouw lidmaatschap bericht dat de contributie, via de incasso, van jouw rekening zal worden afgeschreven.
Heb je hier nog vragen over of lukt het niet om de formulieren in te vullen, te downloaden of op te sturen, neem dan even contact op met ledenadministratie@pelgrimswegen.nl.

Lidmaatschap opzeggen

Wilt je het lidmaatschap opzeggen? Doe dit dan in ieder geval 1 maand voor aanvang van het nieuwe kalenderjaar, dus vóór 1 december. Mocht je dit niet op tijd doen, dan zal het lidmaatschapsgeld geïnd worden en kunt je pas voor het jaar daarop opzeggen.
Je kunt het lidmaatschap opzeggen door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@pelgrimswegen.nl onder vermelding van jouw naam, lidnummer en per wanneer je het lidmaatschap opzegt.
Na het opsturen van jouw bericht, krijg je van de ledenadministratie een bevestiging van de opzegging per e-mail toegestuurd. Ontvang je deze bevestiging niet, neem dan even contact op met ledenadministratie@pelgrimswegen.nl. Dit is belangrijk in verband met het stopzetten van de incasso voor de inning van de vervolgcontributie.

Verandering van gegevens

Zijn jouw adresgegevens gewijzigd? Heb je een nieuw e-mailadres of ben je naar een andere bank overgegaan? Het is belangrijk dat je dit aan ons doorgeeft en hier ook een bevestiging van ontvangt. Je kunt dit doorgeven aan ledenadministratie@pelgrimswegen.nl.