Alles over het lidmaatschap

Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Alles over het lidmaatschap

Waarom lid worden?

Pelgrims delen graag hun ervaringen met andere pelgrims én met pelgrims in spé. Onze vereniging wil een platform zijn voor leden en aspirant-leden om ervaringen uit te wisselen over hun tocht naar Rome en om toekomstige pelgrims zo goed mogelijk op weg te helpen. Op deze website kun je daarom een overzicht vinden van mensen die onderweg zijn of die in 2020 of eerder hun tocht naar Rome al hebben volbracht. Ook is een lijst te vinden van ‘pelgrims informeren pelgrims‘. Via deze mensen kun je waardevolle informatie krijgen over je tocht naar Rome. Als lid kun je ook naar onze ontmoetingsdagen of naar de ‘huiskamers’ die in het hele land worden opgezet.
Naast de mogelijkheid tot het persoonlijk ontmoeten van mede-pelgrims, krijg je verder nog als lid:

  • een internationaal erkend pelgrimspaspoort dat vaak noodzakelijk is om toegelaten te worden tot kloosters en andere onderkomens voor pelgrims.
  • het handboek Op pelgrimstocht naar Rome. Dit handboek staat vol met nuttige tips en verhalen voor zowel wandelaars als fietsers.
  • 4x per jaar onze Nieuwsbrief, waarin tal van lezenswaardige (korte) informatie staat over het pelgrimeren naar Rome en als laatste
  • 2x per jaar ons papieren tijdschrift Omnes, waarin de langere verhalen te vinden zijn, over het lopen, het pelgrimeren en tal van andere onderwerpen die interessant zijn voor een pelgrim in spé.
  • toegang tot de PnR pelgrimswinkel.

Hoe word ik lid?

Kosten
Iedereen kan lid worden van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome.
Een lidmaatschap kost €21,50 per jaar. Vanaf 1 oktober betaal je geen contributie meer over het lopende jaar, maar direct het lidmaatschapsgeld over 2022.
De inschrijvingskosten zijn eenmalig €18,00

Reisgenoten kunnen zich als Partnerlid opgeven, ze betalen €15,00 per jaar en geen inschrijvingskosten. In tegenstelling tot het hoofdlid, ontvangen zij geen handboek en geen Omnes, maar wel het pelgrimspaspoort, de digitale nieuwsbrief en andere digitale berichten. (Voor de digitale nieuwsbrief en andere berichten hebben wij wel een eigen email adres van de partner nodig.) Ook hebben zij onbeperkt toegang tot de website.

Jongeren tot 16 jaar hoeven maar €7,50 te betalen en betalen natuurlijk geen inschrijvingskosten.
Wanneer je je inschrijft na 1 oktober hoef je het lopende jaar niet meer te betalen.

Aanmelden
Als je lid wilt worden, dan kun je het Inschrijfformulier hier invullen.

Betalen
De vereniging Pelgrimswegen naar Rome kent alleen betaling via een doorlopende machtiging voor automatische incasso (voor België het ‘Formulier Domiciliëring’). We vragen je dit formulier te downloaden, volledig in te vullen, te ondertekenen, te scannen of er een foto van te maken en dan per e-mail te versturen naar ledenadministratie@pelgrimswegen.nl. Lukt dit niet, dan kun je het ook per post opsturen. Het adres van de ledenadministratie vind je op de machtiging zelf.
Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Iedereen die zich niet voor 1 december van het lopende jaar heeft afgemeld, krijgt begin januari een factuur met de mededeling dat het bedrag voor de contributie op korte termijn via de automatische incasso van je rekening zal worden afgeschreven.
Heb je hier nog vragen over of lukt het niet om de formulieren in te vullen, te downloaden of op te sturen, neem dan even contact op met de ledenadministratie@pelgrimswegen.nl.

De ledenadministratie zal proberen het paspoort met handboek binnen 3 werkdagen naar je op te sturen.

Lidmaatschap opzeggen

Je lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd en aan het begin van het nieuwe jaar wordt vervolgens het lidmaatschapsgeld geïnd.

Overweeg je je lidmaatschap op te zeggen, dat zou jammer zijn! Zet je dit toch door? Doe dit dan in ieder geval 1 maand vóór aanvang van het nieuwe kalenderjaar, dus vóór 1 december. Mocht je dit niet op tijd doen, dan zal je lidmaatschapsgeld geïnd worden en kun je pas voor het jaar daarop opzeggen.
Je kunt je lidmaatschap opzeggen door het opzeg formulier in te vullen.
Na het verzenden van het formulier, krijg je van de ledenadministratie een bevestiging van je opzegging per e-mail toegestuurd. Ontvang je deze bevestiging niet, neem dan even contact op met administratie@pelgrimswegen.nl. Dit is belangrijk in verband met het stopzetten van de incasso voor de inning van de vervolgcontributie.

Verandering van gegevens

Wijzigingen in je gegevens kun je hier doorgeven.