Leden- & Ontmoetingsdagen


Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Meer "weer" in Nederland: druk hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Leden- & ontmoetingsdag 2017

Op zaterdag 18 november 2017 werd de jaarlijkse ALV & informatiedag voor leden en niet-leden georganiseerd.

Een foto impressie van een feestelijke dag.

Foto’s Fred Vliegen en Luc Gregoir

Dit jaar werd het een extra feestelijke dag omdat de vereniging tien jaar bestaat.

Vanwege dit jublieum is dit keer gekozen voor de locatie ‘het Dominicanenklooster’ in de historische Hanzestad Zwolle.

Adres: Assendorperstraat 29 (op loopafstand van het station).

De dag heeft als thema ‘verwondering’.

Programma

09.30 – 10.15 ALV algemene ledenvergadering (alleen voor leden)

10.30 – 10.35 Opening

10.35 – 11.30 Hoofdspreker:  Matthijs Schouten

11.45 – 12.45 Eerste ronde Workshops, Presentaties en Lezingen

12.45 – 13.45 Lunch, tevens aanvang infomarkt tot eind van de middag!

14.00 – 15.00 Tweede ronde Workshops, uitloop tot 15.30

15.30 – 16.30 Opening jubileumjaar met drankje

Een korte beschrijving van de workshops en de andere activiteiten vindt u hier.

Verloop van de dag

Na de algemene ledenvergadering worden we door hoofdspreker Matthijs Schouten meegenomen door de fascinerende wereld van de natuur en hoe wij onze verwondering in de natuur ‘nog bewuster en intenser kunnen beleven’ tijdens een pelgrimage. Laat u niet op het verkeerde been zetten door de titel: Oriëntatie, Heroriëntatie en Desoriëntatie!

Na deze presentatie is er een ronde met acht workshops van uiteenlopende aard. Van de middeleeuwse pastoor Guilhelmi tot de hedendaagse couchsurfende wandelaar, van de eenzame fietser tot de diepzinnige ervaringen van de hedendaagse pelgrim, en van het gebruik van GPS tot een verhandeling over de routes naar Rome.  Door ziekte kan de workshop Mijn verwondering onderweg van Jac Geurts jammer genoeg niet doorgaan. Ter vervangen is een workshop door Luc Gregoir: Je eigen fiets- of wandel pelgrimsroute plannen  gepland. Mensen die zich hebben opgegeven voor de sessie van Jac kunnen aan deze of een andere sessie deelnemen.

De eerste ronde workshops wordt gevolgd door een lunch in de gangen van het klooster waar tevens de informatiemarkt (piazza) van start zal gaan. Deze duurt tot het eind van de middag. Hiervoor hebben we weer een aantal mensen benaderd, zodat een diversiteit aan informatie wordt geboden. De presentatoren van de workshops zullen hier ook acte de présence geven zodat u nog wat verder door kunt praten of informatie kunt krijgen als u de workshop heeft gemist.

Naar aanleiding van de vorig jaar gehouden enquête is besloten het accent in de middag meer richting de informatiemarkt te verschuiven. Het aantal workshops in de middag is daarom beperkt tot vier.  Zo kan het sociale aspect van deze dag meer tot zijn recht komen.

De tweede ronde van workshops bestaat vooral uit wat actievere sessies; van tekenen/schilderen tot hoe schrijf ik een blog; en van de spirituele ervaring tot het gebruik van GPS op je smartphone voor de fietser. Daarnaast is het mogelijk in kleine groepen onder begeleiding van een gids te worden rondgeleid door het klooster.Voor de mensen die de benen willen strekken is een beschrijving van de stadswandeling door het historische Zwolle beschikbaar (ook eventueel in GPS format). Voor de cultuurliefhebbers is een bezoekje aan het museum De Fundatie (museumkaart) een optie.

Om halfvier zal de voorzitter van de vereniging het lustrumjaar inluiden, waarbij we onder het genot van een drankje nog kunnen napraten.