Informatiedag Pied à Terre 12 maart 2017


  Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Meer "weer" in Nederland: druk hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  Informatiedag Pied à Terre 12 maart 2017

  De inschrijving is gesloten!!

  Al decennia lang voelen mensen de behoefte om naar Rome te lopen of te fietsen. Noem het avonturiers, noem ze pelgrims.
  Maar wat al deze mensen willen weten is:

  • welke route neem ik?
  • zijn er boekjes van?
  • waar kan ik overnachten?
  • wat neem ik mee?
  • en nog minstens 1000 vragen meer…..

  De Vereniging Pelgrimswegen naar Rome is precies voor hen opgericht. Om verhalen en ervaringen van ervaren pelgrims te delen met hen die ook zo graag deze tocht van hun leven willen maken.

  Ben jij van plan om dit jaar naar Rome te lopen of te fietsen?

  Kom op 12 maart 2017 naar Amsterdam, naar Pied a Terre, naar de informatiedag. Ervaren wandelaars als Fred Vliegen (man) en Esther Kluver (vrouw) en ervaren fietsers als Hans Reitsma (van de boekjes) geven workshops waarin je alles te weten komt over – nou ja, wat je altijd al had willen weten.

  Zondag 12 maart 2017, van 11:00 tot 16:00 uur.
  Boekhandel Pied a Terre
  Overtoom 135 – 137
  Amsterdam

  Programma:
  11:00 uur        start bijeenkomst, opening door Voorzitter
  11:15 uur        start workshop ronde 1
  12:30 uur        lunch (aangeboden door Pied a Terre)
  13:30 uur        start workshop ronde 2
  14:30 uur        nazit: napraten onder genot van hapje en drankje

  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: de meeste workshops elk 15 plaatsen, de centrale lezingen elk 40.
  In totaal biedt deze dag een capaciteit van 85 deelnemers. Schrijf je snel in!

  Toelichting op de inschrijving:

  stap 1: vul jouw gegevens in
  stap 2: kies één workshop in de ochtend en één workshop in de middag
  maar let op: een teller geeft aan of de workshop van jouw keuze nog plaats heeft
  stap 3: lees de samenvatting van jouw keuzes door en druk op “verzenden”

  stap 4: kijk in jouw mailbox, zoek naar de bevestigingsmail van ledendag@pelgrimswegen.nl, en voltooi jouw aanmelding door op de link te drukken. (Niet vergeten te doen, want anders is jouw plaats niet gereserveerd)

  Aan de slag!!

   

  De inschrijving is gesloten

   

  Workshop-details:

  Ronde -1 start 11:15 uur; keuze uit een van deze vier onderwerpen:

  1. GPS voor fietsers en wandelaars; Ruud Verkerke: actuele mogelijkheden van navigatie met GPS-ontvanger en smartphone met GPS-app voor wandelaars en fietsers. (Ruud inventariseert en behandelt vragen van deelnemers zoals het aanbod en keuze van GPS-ontvangers en gps-apps, digitale kaarten, het delen GPS-routes, GPS-software en GPS-cursussen); max 15 deelnemers
  2. Fietsen naar Rome Via Hans Reitsma route; max 15 deelnemers (Hans geeft een toelichting op zijn veel gereden route, via Duitsland en de Reschenpas.. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen en verschillen met de route van Benjaminse die via Frankrijk gaat.)
  3. Fred Vliegen wandelen via Duitsland en de Reschenpas naar Rome; max 15 deelnemers (Via schitterende en afwisselende natuurgebieden, eindeloos kunnen genieten. Niet de kortste route maar wel een hele bijzondere route.)
  4. Esther Kluver: Lopen via de Via Francigna naar Rome; max 40 deelnemers (Esther loopt in stukken deze weg naar Rome. Ze kan alles vertellen over wel of geen tent, materiaal, lopen (als vrouw) alleen, en al je andere vragen kan ze ook beantwoorden.)

  Ronde -2 start 13:30 uur; keuze uit een van deze vier onderwerpen:

  1. GPS voor fietsers en wandelaars; Ruud Verkerke: actuele mogelijkheden van navigatie met GPS-ontvanger en smartphone met GPS-app voor wandelaars en fietsers. (Ruud inventariseert en behandelt vragen van deelnemers zoals het aanbod en keuze van GPS-ontvangers en gps-apps, digitale kaarten, het delen GPS-routes, GPS-software en GPS-cursussen); max 15 deelnemers
  2. Fietsen naar Rome Via Hans Reistma route; max 15 deelnemers (Hans geeft een toelichting op zijn veel gereden route, via Duitsland en de Reschenpas.. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen en verschillen met de route van Benjaminse die via Frankrijk gaat.)
  3. Jan Buijs: Over de Alta Via dei Monti Liguri naar Rome; max 15 deelnemers. (In april 2016 vertrok Jan Buijs vanuit Steenbergen lopend richting Nice om via de Alpi Marittime, de Alta Via dei Monti Liguri en de Via San Francesco in augustus in Rome aan te komen. Een tocht met GPS door bergachtig terrein.)
  4. Fokko Bos: Welke route zal ik nemen? max 40 deelnemers (voor wie nog niet weet welke route vertelt Fokke Bos alles over routes, wat mee te nemen, welke boeken en kaarten, alles voor de beginnende (Rome) loper.)