Oriëntatie


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  Oriëntatie

  Je droomt van een reis naar Rome, maar hoe pak je dat aan?

  image

  Hoe ver is het naar Rome,
  hoe lang doe ik erover,
  hoeveel voorbereidingstijd heb ik nodig en wat kost het?

  Vanuit Maastricht/Aken is het rond de 2.100 kilometer lopen naar Rome. Het aantal loopdagen ligt rond de honderd. Heb je geen honderd dagen achtereen beschikbaar dan kun je de tocht in meerdere delen knippen of gaan fietsen.

  Zeer sportieve fietsers leggen de 2.155 kilometer naar Rome binnen drie weken af. De doorsnee vakantiefietser zal echter eerder vijf weken nodig hebben. Bijna elke fietser houdt minstens één dag per week rust. Op zo’n dag kan een mooie stad aan de route bekeken worden en meestal moeten er ook kleren gewassen worden. Vrijwel iedereen zal bovendien aan het eind van de reis een paar dagen over willen houden om rond te kijken in Rome.

  De mate van voorbereiding is zeer verschillend. Er zijn mensen die besluiten te gaan, direct hun rugzak pakken en op weg gaan. Er zijn mensen die al drie jaar van te voren op Italiaanse les gaan, een jaar lang veel trainen en al hun spullen voor onderweg degelijk uittesten. Zowel de ene soort als de andere soort komt in Rome aan. De slaagkans om aan te komen is voor de laatste soort echter groter dan voor de eerste.

  IMG_9909

  Minnebroeder Loek Bosch op de Ontmoetingsdag 2012

  Wat de kosten betreft kun je het net zo duur maken als je wilt.

  Minnebroeder Loek Bosch liep zonder geld naar Rome en vroeg onderweg om alles wat hij nodig had. Bij een tocht alleen, in het hoogseizoen, langs hotels/B&B met eten buiten de deur moet je rekenen op ongeveer € 65,= per dag.
  Dit bedrag is op te delen in € 40,= voor de overnachting in hotel/B&B, € 20,= voor de maaltijden buiten de deur en € 5,= voor diversen zoals een wandelkaart, blarenpleisters en zonnebrand.
  Dus afhankelijk van je eigen wensen, besteed je ergens tussen de € 0 en € 65,= per dag.