Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Meer "weer" in Nederland: druk hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Oostelijke route

Introductie

Hier vind je de uitgewerkte informatie van de veel gelopen route via Duitsland naar Italië : E8, Nibelungen weg, Romantische strasse, Via Claudia Augusta, Trento – Verona met Albert Beekes, Via sugli Argini, Via Degli Dei, Een Franciscaanse Voetreis. Vanuit Aken kun je in 118 etappes de 2313 kilometer lange route lopen naar Rome.E8 Europäischen Fernwanderweg I               

E8

Nijmegen – Aken             10 etappes, 282 km

Aken – Bad Godesberg     6 etappes, 137 km

ISBN 978-3937304-22-9, uitgave 2013

Taal : Duits, Prijs: € 12,95

Bij de uitgever op dit moment alleen als e-Book verkrijgbaar!

GPS data

Website

Gids

europaweg8

Met dit boekje volg je de Nederrijn, trek je door de Noord Eifel om uiteindelijk in het stadsdeel Bad Godesberg van Bonn bij de Rijn uit te komen. De route is te karakteriseren als veel natuur en weinig cultuur.

De gids is handzaam met een redelijk goede beschrijving. De E8 is niet altijd even goed bewegwijzerd. De kaartjes zijn zeer summier, daarom raden we aan om goede kaarten van het betreffende gebied mee te nemen. Vooral handig wanneer je de weg kwijt raakt.

 

 


Kaarten

Public Press: Nijmegen – Kleve,   Kompass: 752 Niederrhein Nord,     Kompass: 755 Niederrhein Süd,    Kompass 757: Aachen,   Kümmerly & Frey: Nationalpark Eifel   en Kompass 758: Köln – AhrtalE8  Europäischen Fernwanderweg II

Bad Godesburg – Vielbrunn     14 etappes, 395 km

ISBN: 978-3937304-64-9, uitgave 2013

Taal : Duits, prijs € 12,95

GPS data

Website


Gids

E8Met dit boekje volg je de Rijn over de bergketens erlangs. Je hebt schitterende uitzichten op de Rijn en de overzijde hiervan. Vervolgens passeer je de uitlopers van de Hondsrug, de wijngebieden van de Nahe, het Pfalzerwald en de wijngebieden van de Pfalz. Hier loop je in tegenstelling tot de etappes langs de Rijn, zelfs in het hoogseizoen, veel alleen.

De gids is handzaam met een redelijk goede beschrijving. De E8 is niet altijd even goed bewegwijzerd. De kaartjes zijn zeer summier, daarom raden we aan om goede kaarten van het betreffende gebied mee te nemen. Vooral handig wanneer je de weg kwijt raakt.


Kaarten

Der Rheinsteig 1:50.000, S – Soonwald und untere Nahe, MR – Mainz und Rheinhessen, NO – Nördlicher OdenwaldNibelungen weg , E8

Vielbrunn – Tauberbishofsheim  3 etappes, 75 km

Albert Beekes heeft hier zijn ervaringen over deze route gedeeld.

GPS data (volgen nog!)

 Romantische Straße 1

Tauberbishofsheim – Donauwörth,   12 etappes, 210 kilometer

ISBN 978-3-85000-524-1

Taal : Duits, Prijs €13,90

GPS data bij de uitgever verkrijgbaar

Website


Gids

Aan de hand van deze gids loop je over de terrassenhellingen van het Maindal en wordt je later door de lichte hellingen van het Tauberdal geleid; over de ruige Frankenhoogte kom je in de Nördlinger Ries, een gigantische meteoriet inslagkrater. Daarna doorkruis je de bossen en hoogten van de Schwäbischen Alpen om de Wornitz te volgen tot hij in de Donau uitkomt in Donauwörth.

De Romantische straße  is sinds 1950 een geliefde en bekende vakantie route voor auto’s, fietsers en wandelaars. Er is veel te zien en er is een goede toeristische infrastructuur rond de route.


Kaarten

De gids bevat goede kaarten van 1:35.000  en stadsplattegronden. Aanvullend kaartmateriaal is niet nodig.Romantische Straße 2

Donauwörth – Füssen   12 etappes, 214 kilometer

ISBN 978-3-85000-538-8 
Taal : Duits, Prijs €14,95
GPS data bij de uitgever verkrijgbaar

Website


Gids

Compacte Duitstalige wandelgids in zakformaat voor het tweede deel van de Romantische Straße. Deze gids bevat duidelijke kaartjes met de route erop ingetekend, hoogteprofielen, grafieken, beschrijving van de tocht en beknopte beschrijving van bezienswaardigheden en foto’s. De etappes variëren in lengte van een paar uur tot een hele dag.

Met een kleursysteem wordt de moeilijkheidsgraad van de etappes aangegeven: de eenvoudige (blauwe) stukken zijn zeer geschikt om met kinderen te wandelen en ook voor 60+ wandelaars. De rode routes zijn gemiddeld qua moeilijkheid en de zwarte routes zwaar. Het stijgen en dalen wordt duidelijk weergegeven met een hoogteprofiel, als ook veel informatie over de lengte en tijdsduur van de wandeling, horecagelegenheden en openbaar vervoer.Via Claudia Augusta

Produktbild

Füssen – Tr

ento  17 etappes, 347 km

ISBN 978-3-85000-510-4

Taal Duits, Prijs €13.90

GPS data

Website

Gids

Kaarten

De gids bevat goede kaarten van 1:50.000  en stadsplattegronden. Aanvullend kaartmateriaal is niet nodig.Trento – Verona met Albert Beekes

Trento – Verona 4 etappes, 100 km

Albert Beekes heeft een wandelroute beschreven van Trento naar Verona. De route en GPS gegevens zijn hier op te vragen.


Via sugli Argini, weg over de dijken

Verona – Sasso Marconi 7 etappes, 167 km

ISBN 978-90-820515-1-3

Taal : Nederlands, Prijs €14.50 (+ €3.00 verzendkosten)

GPS data en Website

Gids

De handzame wandelgids in kleur beschrijft een route die je leidt over onverharde wegen langs de rivieren de Adige, de Po en de Reno. De route is opgedeeld in 16 stukken van gemiddeld 10 km die naar voorkeur aan elkaar kunnen worden geknoopt. Je ziet steeds links een kaart en rechts de begeleidende tekst. In het boek vind je ook informatie over overnachtingsmogelijkheden, geordend per plaats, met een prijsindicatie.

Kaarten

De kaarten in het de gids zijn duidelijk, aanvullende kaarten zijn niet nodig.Via degli Dei

Sasso Marconi – Florence 9 etappes, 116 km

ISBN 978-3-86686-091-9

Taal : Duits, prijs €12.90

GPS data

Website

Gids

De Via degli Dei, ofwel de Weg der Goden, van Bologna naar Florence steekt de Apennijnen over. In totaal is het 2740 meter stijgen en 2840 meter dalen. Het grootste deel van de route gaat over (berg)paden en (nog niet geasfalteerde) landwegen, door vruchtbare valleien en over beboste bergen. Vaak over heuvelruggen met fraaie vergezichten aan weerszijden.
De route kruist op Passo della Futa de `Grande Escursione Appenninica.`(GEA).

Bij Pied a Terre is een wandel- en fietsgids verkrijgbaar.

Uitgebreide informatie is te vinden op de Italiaanstalige website van Movimento Lento, inclusief gps data.

Kaart

Er is recent een goede kaart van 1:25.000 uitgegeven. De kaart bevat parcours-, overnachtings-, eet- en toeristische informatie. De kaart is ook in Nederland verkrijgbaar.

(Ook verkrijgbaar bij de goede reisboekhandel)


Een Franciscaanse Voetreis

Florence – Rome  34 etappes, 552 km

ISBN: 978-90-805913-8-7 / NUR 502

Taal : Nederlands, prijs €26.50

GPS data

Website

Website: www.franciscaansevoetreis.nl.

Deze site bevat informatie over de route, update informatie voor de gids van Kees Roodenburg en een lijst met overnachtingsplaatsen.

Gids

De franciscaanse voetreis van Florence via Assisi naar Rome is 552 kilometer lang en door Kees Roodenburg in zijn routebeschrijving verdeeld over 34 dagetappes. Gemiddeld wordt er 5 à 6 uur per etappe gelopen, 500 m gestegen en 500 m gedaald. Het is een tocht voor ervaren langeafstandlopers door hoofdzakelijk bergachtig terrein. De beste maanden om de tocht te lopen zijn mei, juni, september en oktober.

Een deel van de route slingert zich over uitlopers van de Apennijnen met mooie uitzichten over Toscane, Umbrië en Latium. De route gaat door middeleeuwse stadjes en langs eeuwenoude kloosters. Meestal over gemarkeerde stille paden en rustige landwegen. Soms is een stuk asfalt onvermijdelijk.

Suggesties voor verbeteringen graag sturen naar
Kees Roodenburg: cp.roodenburg@online.nl

Regelmatig verschijnen er updates, mede op basis van ervaringen van lopers. Deze updates maken deel uit van de gids

Je kunt de updates hier bekijken.

Kaart

De gids bevat 77 recente kaarten 1:25.000 die voldoende zijn om op te lopen.

Reisbeschrijvingen/recensies 

Opmerkingen E8 Cees_Klomp, zomer 2013