Digitale hulpmiddelen


Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Meer "weer" in Nederland: druk hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

TomTom

TomTom op fiets

Waar ga je op letten?

Het zoeken van de juiste weg uit het centrum van een stad of een straat met een bepaalde bezienswaardigheid is vaak een probleem. Met behulp van de TomTom is dat een kleine moeite. Na twee grote pelgrimstochten was voor sommige fietsende pelgrims de TomTom een  bijna dagelijkse hulp om de weg of een nuttige plaats te vinden. Nuttige plaatsen die in de TomTom staan, zijn o.a. huisartsen, apotheken, politiebureau`s, geldautomaten, hotels, restaurants etc. Ook kun je in een TomTom one kaarten van West Europa gebruiken.

Je kunt er voor kiezen je TomTom in je kaartmap te (ver)stoppen, maar je kunt deze ook op je stuurstang monteren. De instelling van de TomTom kan men in de pagina Planningvoorkeur wijzigen in Altijd fietsroute. Je komt dan niet meer op autosnelwegen en wegen verboden voor fietsers.
Met de interne batterij van de TomTom kan men een paar uur werken. Maar met een Duracel-oplader met interne batterijen heb je bijna de gehele dag stroom voor de TomTom. Maar waarom zou je de TomTom de gehele dag gebruiken? Je wilt toch ook iets van het landschap meepakken.

Meer informatie over het gebruik van de TomTom vind je op de website van de ervaringsdeskundige Henk Nijland, op de pagina “Uitrusting”.