Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Wandelroutes naar Rome

Drie hoofdroutes voor wandelaars naar Rome, die door onze leden in de afgelopen jaren gevolgd werden, zijn gedocumenteerd, ieder met een eigen karakter en een andere geografische ligging. Weet je nog niet welke route te kiezen? Bekijk dan eerst de pagina opties voor lopers.

Aanlopen vanuit de Lage Landen kun je langs pelgrims paden.

Langs de GR5 kun je tot aan de voet van de Alpen lopen om op één van de hoofdroutes over te gaan.

Hier vind je informatie over verbindingswegen van de ene route naar een andere of alternatieve wandelwegen naar Rome.

Informatie over routes ten zuiden van Rome of naar andere streken vind je onder het menu Rome Voorbij.


Hoofdroutes

Verkies je een goed gedocumenteerde historische route, die logistiek onderbouwd is,  voor iemand met een normale fysieke conditie haalbaar is? Bekijk dan de Via Francigena, een oude route voor wie ging pelgrimeren die door Frankrijk en Italië loopt. Je gaat de Alpen over langs de Grote Sint Bernhardpas.

Wil je over een relatief lagere bergpas de bergen over en via Assisi Rome bereiken? Bekijk dan de Oostelijke route die door Duitsland gaat en via de Reschenpas van Oostenrijk Italië binnenkomt, waar je langs de Franciscusweg door Assisi komt.

Gaat je voorkeur uit naar een avontuurlijke route met veel natuur, waar je voor een groot deel op jezelf aangewezen bent? Bekijk dan de Midden route die door het Zwarte Woud gaat en in Zwitserland over de Gotthardpas de Alpen oversteekt. Lopend over de kam van de Apennijnen bereik je Rome of je gaat in Italië over op de Via Francigena om je tocht te beëindigen.