Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

GR5 In Noord-Frankrijk

Door Lotharingen

GR 5
Door Noord-Frankrijk
GR5 in Lotharingen van Schengen naar Liverdun nabij Nancy

152 km

Noord-Frankrijk

Vanaf Schengen kun je de GR5 blijven volgen richting Metz en Nancy. De route gaat een stuk naar het westen, daarna vanaf Nancy door dunbevolkt gebied weer naar het oosten.

Je kunt deze omweg westwaarts afsnijden, bijvoorbeeld door richting Sarrebourg te gaan vanaf Schengen. De weg is hier niet inspannend. Er is een vrij gering aanbod aan onderdak. Daarom is het te overwegen een paar dagen vanuit Metz te lopen en met het openbaar vervoer naar een overnachtingsplaats te gaan. Hetzelfde ook vanuit Nancy. Immers, het openbaar vervoer is redelijk bereikbaar in de morgen en aan het einde van de dag.

Zie hieronder bij ‘verslagen’ ook het artikel uit Op pad voor aanvullende informatie.

Enkele kilometers ten noorden van Nancy, in Liverdun bij Nancy heb je verschillende opties. Je kan de hoofdroute GR5 blijven volgen; het klimwerk en wat extra kilometers moet je dan voor lief nemen, maar je wordt beloond met een mooie tocht door de Vogezen. De andere mogelijkheid is voor de variant GR5F te gaan, die de Moezel blijft volgen. In de buurt van de Ballon d’Alsace keer je terug op de GR5. Wil je in Langres op de Via Francigena overgaan? Dan moet je ofwel de GR5F nemen tot Charmes ofwel neem je in Toul de Jacobsweg naar Langres hetgeen de kortste verbinding is.  Wil je afbuigen naar de midden- of oostelijke Rome route? Dan adviseren we je om de GR5 te kiezen.

Na Nancy volgen vlakke velden langs de westrand van de Vogezen. Als gevolg van de vele regenval zijn er langs de hele rand veel meren. Langzaam zie je de heuvels van de Vogezen opdoemen.

Gidsen en kaarten

Verslagen

Op de site oppad.nl bevindt zich een artikel wandelen in Lotharingen van de ‘Vogezen-kenner’ Erik Versantvoort dat de GR5 & de GR5F in noord Frankrijk behandeld.

 


Naar volgend deeltraject (hoofdroute langs GR5)
Naar volgend deeltraject (GR5F langs de Moezel en aansluiting VF)
Terug naar overzicht GR5