Midden route: Saar-Hunsrück Steig

Ten zuiden van Trier ligt de Hunsrück, een laaggebergte in het verlengde van de Eifel, begrensd door vier rivieren:  de Rijn in het oosten, de Moezel in het noorden, de Nahe in het zuiden en de Saar in het westen.

 

 

Midden route voor wandelaars
Hunsrück
Saar-Hunsrück-steig van Trier naar Nonnweiler
Afstand
57 km 2½-3 dagen

plankjes pad

Op een goed onderhouden premium wandelweg, Saar-Hunsrück-Steig,  kom je door een bosrijk natuurgebied. Het bewegwijzerde pad, dat in 2007 werd uitgezet, volgen we tot Nonnweiler. Het pad is goed aangegeven en het vinden van accommodatie is geen probleem. In Nonnweiler is een bezoek aan de keltische Ringwal van Otzenhausen (600 vCh) de moeite waard. Om verder te gaan heb je de keuze langs de Pfalz Jacobsweg te gaan die via Speyer in het Zwarte Woud komt of de kortere variant langs lokale wandelpaden die door de Noord-Vogezen verder zuidelijk op de Westweg aansluit.

 


Gidsen, kaarten en GPS spoor

Gids: Saar-Hunsrück-Steig: Serie: Hikeline wandelgidsen Uitgever: Esterbauer ISBN: 9783850007061 Uitgavedatum: 2017. Gedetailleerde kaartjes (met een UTM-grid), duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden omtrent de plaatsen onderweg.

Website: www.saar-hunsrueck-steig.de geeft uitgebreid informatie over het wandelpad, met indeling etappen en overnachtingsmogelijkheden.

GPS spoor: www.fernwege.de/d/shs


Overnachten

Lijst overnachtingsplaatsen Titia M.


Naar volgend deeltraject naar het Zwarte Woud Langs de Sint Jacobsweg
Naar volgend deeltraject naar het Zwarte Woud door de Noord-Vogezen
Terug naar midden route