Midden route: Pieterpad en Krijtlandpad

 

Midden route voor wandelaars
Langs het Pieterpad en het Krijtlijnpad van Nijmegen tot Aken via Valkenburg
Pieterpad Van Nijmegen Naar Valkenburg

 170 km 7 dagen
Krijtlijnpad (SP 7) Van Valkenburg Naar Aken

33 km 1 dag
E8
Van Aken Naar Kornelimünster
Afstand 13 km halve dag

Het aanlooptraject van de middenroute naar Rome gaat over het Pieterpad (LAW 9) van Nijmegen naar Valkenburg en passeert Maastricht op enkele kilometers. In Valkenburg kun je via het provincie pad SP7 naar Aken en verder met het Europad E8 naar Kornelimünster.

Het Pieterpad is een ‘snelle’ mogelijkheid om het Nederlandse deel van de route af te leggen. Het landschap is afwisselend en loopt grote delen langs de Maas. De effecten van de gevechten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds te zien aan de karige dorpskernen uit de  jaren vijftig van de vorige eeuw. Na Venlo is het mogelijk om de E8 te volgen, die via Duitsland naar Aken loopt. Zie hiervoor de aanloop van de oostelijke route. In het ander geval loop je door tot aan Valkenburg waar je langs het Krijtland pad in Aken komt. Hier loop je even verder op de E8 tot Kornelimünster waar de Eifelsteig begint. Even gaan ze samen op tot Hahn waar de E8 verder oostwaarts loopt. Je kan de E8 nog blijven volgen tot Gemünd op de B266 waar beide routes elkaar weer raken. Zo spaar je 30 kilometer uit. Voor informatie over de E8 bekijk je de deeltrajecten van de oostelijke route.

Gidsen, kaarten en GPS-spoor

Het Pieterpad kan je lopen met de gids, een GPS-spoor of aan de hand van de routemarkeringen.  Kaarten zijn overbodig wanneer je het boekje met goede kaarten erin gebruikt.

Het deel van Venlo tot Aken langs de E8 staat beschreven in de gids van de E8. De gids is handzaam met een redelijk goede beschrijving, maar de kaartjes zijn summier. Het is aan te raden hier een topokaart of GPS-spoor te gebruiken.

Wandelgids 9-2 LAW Pieterpad deel 2 zuid uitgegeven door Wandelnet

Vorden – Maastricht Schaal van de kaarten 1:25000, ISBN 9789491142086b, Editie:2016

Doorsteken vanaf Valkenburg naar Aken: zie Krijtlandpad tot Vaals (Streekpad 7) en www.Outdooractive.de (Wanderweg der Deutschen Einheit Etappe 1)

Krijtlandpad: gids uitgegeven door Wandelnet  ISBN:9789071068490

Informatie over de E8 route vind je op de pagina’s van de oostelijke route.

 


Naar volgend deel traject
Terug naar midden route