Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Henk Vink overleden.

Henk en Anneke, zijn vrouw, waren fietspelgrims van het eerste uur: samen fietsten zij in 2000 naar Santiago en in 2006 naar Rome.

Voor hem en Anneke waren deze tochten meer dan een gewone reis. Het waren tochten van ontmoeting, waarbij zij samen hun geloof een verdieping gaven.

Als pelgrim van het eerste uur stond Henk met onder meer Gert Wich, Pieter Quelle en Ton Seysener in 2007 aan de wieg van onze vereniging. Hij bedacht met Gert Wich en Ben Teunissen dat er een verenigingsorgaan moest komen, wat in 2008 resulteerde in de eerste nieuwsbrief en in september 2010 in Omnes.

Henk was vanaf eind 2009 actief op de ledenadministratie.

Hij verzorgde de inschrijvingen en was verantwoordelijk voor de winkel. Samen met Ella Kruzinga, die het financiële deel van de ledenadministratie (contributie inning) deed, was hij jarenlang de steun en toeverlaat voor de penningmeester.

Ongeveer 2.000 nieuwe leden zijn “door zijn handen gegaan”. Hij schreef paspoorten uit en verstuurde ze samen met de handboeken. Hij beheerde de winkel en verstuurde de bestelde paspoorten, speldjes, badges en vlaggen.

Hij was het eerste aanspreekpunt voor de vele vragen over de vereniging en het lidmaatschap en wist aspirant leden te enthousiasmeren.

Voor al zijn activiteiten voor de vereniging werd hij in 2014 benoemd als lid van verdienste. Dat was een jaar nadat hij gezondheidsklachten kreeg en bij hem kanker werd geconstateerd.

De ziekte leek bedwongen, maar in 2016 kreeg hij de mededeling dat de kanker was terug gekomen.

In die periode hield Henk ons op de hoogte van zijn bezoeken aan specialisten en ziekenhuizen. Wat daaruit sprak was zijn wil om te leven en optimisme. Het glas was “halfvol” in Henks ogen.

Henk verrichte zijn activiteiten met  plezier en overgave. Zijn verslechterende gezondheidssituatie deed hem wel beseffen dat het verstandig was om aan een overdracht te werken. Begin 2018 droeg hij zijn werkzaamheden over aan Yvonne  Oosterhof.

Henk bleef nog wel betrokken bij de vereniging.

Onlangs kregen wij het bericht dat het niet goed ging met Henk.

Op donderdag 17 oktober is hij overleden, 76 jaar oud.

Wij danken Henk voor al zijn enthousiaste inzet voor onze vereniging.

Wij zullen hem missen.

Wij wensen Anneke en de (klein-)kinderen sterkte toe!

Facebooktwittermail