Voorjaarsvergadering te Leiden

  Verlofdagen in Europa: klik hier


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  Voorjaarsvergadering te Leiden

  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd:
  13/04/2019
  09:30 - 17:00

  Categorieën:


  Locatie
  Bereikbaarheid
  Programma
  Praktisch
  Inschrijven
  Stukken ALV

  Voorjaarsvergadering

  13 april 2019

  in Grand Café De Burcht te Leiden

  Het bestuur van Pelgrimswegen naar Rome nodigt haar (actieve) leden en hun partners uit voor de jaarlijkse Voorjaarsvergadering in Leiden.

  Locatie

  Pelgrimswegen naar Rome heeft voor dit evenement weer een mooie locatie gevonden: Grand Café De Burcht, Burgsteeg 14, 2312 JS Leiden.

  Dit etablissement is gehuisvest midden in het levendige, oude stadscentrum van Leiden, waar burgers en reizigers al bijna 400 jaar terecht kunnen voor een goed gesprek onder het genot van een hapje en een drankje.

  Het karakteristieke, monumentale gebouw ligt aan de voet van de Burcht, een van de oudste nog bestaande voorbeelden van een burcht in Nederland. Het bouwwerk bevindt zich op de plek waar de twee armen van de Rijn samenvloeien. De Burcht bevindt zich op een motte, een kunstmatige heuvel, en kan worden betreden via de binnentuin van het Grand Café.

  Neem vast een kijkje via onderstaande links:

  https://grandcafedeburcht.nl/geschiedenis-grand-cafe-de-burcht/

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Burcht_van_Leiden


  Bereikbaarheid

  Bekijk hier hoe je de locatie van de Voorjaarsvergadering kunt bereiken.


  Programma

  ’s Ochtends zal de Algemene Ledenvergadering gehouden worden, waarna u kunt genieten van een zeer interessante lezing. Na de lunch, die we bij mooi weer houden in de binnentuin van het café, kunt u kiezen tussen een (of twee) workshop(s) en een (buiten)activiteit, waarbij we u uiteraard een aantal suggesties geven. Traditiegetrouw sluiten we af met een gezamenlijke borrel.

  Ochtendprogramma

  09.30 – 10.00 Inloop en ontvangst
  10.00 – 11.30 Algemene Ledenvergadering
  11.45 – 12.45 Lezing verzorgd door Marian Timmermans:De wegen van jongeren en twintigers
  Marian heeft onderzoek verricht naar wat jongeren beweegt om een pelgrimstocht te ondernemen. Zij geeft je inzicht in wat er op religieus en spiritueel gebied leeft in de jongerencultuur, met aandacht voor pelgrimage.
  12.45 – 13.30

  Lunch

  Middagprogramma

  13.30 – 14.15 Workshop over routes
  Het afgelopen jaar zijn er mooie pelgrimsroutes bijgekomen en zijn er aan veel routes verbeteringen aangebracht. Het betreft zowel wandel- als fietsroutes. Een overzicht vanuit de Werkgroep Routes door Dick van Maanen. En heb je suggesties op dit vlak: een mooie gelegenheid om ze in te brengen.
  14.15 – 15.30 Workshop “hoe geef je een lezing en wat komt er bij kijken?
  Guus Wesselink & Riet van Laake van onze vereniging hebben als de Vier vrije voeten de afgelopen vier jaar meer dan 50 lezingen gegeven over hun voettocht naar Rome en andere pelgrimstochten. Ze werden daarvoor gevraagd door allerlei organisaties en ze traden steeds belangeloos als duo op. Zo langzamerhand wordt het tijd om het stokje over te dragen binnen de vereniging. Guus en Riet willen hun ervaringen graag met belangstellenden delen.
  13.30 – 15.30 Activiteit in de binnenstad

  • hofjeswandeling met stadsgids, kosten € 5,00;
  • Rembrandtwandeling met stadsgids, kosten € 5,00;
  • gelegenheid Leidse musea te bezoeken (Rijksmuseum van Oudheden of de Hortus Botanicus)
  • of de stadsroute te lopen.
  15.30 Borrel in het Grand Café
  17.00 Afreizen

  Praktisch

  • Inschrijven voor deze dag is verplicht en kan enkel via de website. Bij je opgave geef je aan welke keus je maakt uit het middagprogramma en ook of je bij de borrel bent;
  • Onze actieve leden kregen een speciale uitnodiging. Voor hen is deelname aan deze dag gratis. Brengen zij een partner mee? Dan betaalt deze partner € 10 (tenzij deze ook op de lijst van actieve leden vermeld staat);
   Overige leden en hun partners betalen slechts € 10 voor deelname aan de gehele dag.
  • Je kunt je voor beide workshops opgeven, echter slechts voor één wandeling;
  • Elk van de musea is gratis wanneer je je Museumjaarkaart gebruikt. Heb je die niet, dan betaal je zelf de entreeprijs;
  • De kosten voor de wandelingen met stadsgids bedragen voor iedereen € 5,00 en worden ter plaatse afgerekend bij het begin van de wandeling;
  • De vergaderstukken voor de ledenvergadering bestaan uit: verslag vorige keer; jaarstukken 2018 (jaarverslag en jaarrekening), het meerjarenplan 2019-2021, verklaring kascommissie en voordracht tot benoeming nieuwe bestuursleden. Deze stukken worden je 14 dagen voor de bijeenkomst toegestuurd.

  Inschrijven

  De inschrijving is afgesloten, we zien je graag op de ontmoetingsdag in November.