Lezing Als pelgrim op pad naar Rome

  Verlofdagen in Europa: klik hier


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  Lezing Als pelgrim op pad naar Rome

  Datum/Tijd:
  27/03/2020
  19:30 - 22:00

  Locatie:
  Raadhuis Vleuten
  Pastoor Ohllaan 39
  Vleuten

  Categorieën:


  Lange afstandsloper en Italië liefhebber Hans Driever komt in Raadhuis Vleuten zijn verhaal brengen van zijn pelgrimstocht naar Rome..

  Een inspirerende avond voor mensen die van Italië of van wandelen houden. Ook als je voor het eerst een lange wandeling wil maken en wat praktische tips wil horen van een veteraan dan is dit je kans. Maar als je graag een mooi avontuur wil aanhoren en prachtige beelden wil zien dan heb je ook een top avond!

  Als pelgrim op pad naar Rome
  Meerdere voetwegen leiden naar Rome, zoals de routes Via Francigena en Via di San Francesco. Deze relatief rustige pelgrimsroutes hebben elk hun eigen karakter. Ze hebben gemeen dat ze indrukwekkende landschappen doorkruisen en prachtige, eeuwenoude plaatsen en dorpjes aandoen in de Italiaanse regio’s Toscana, Umbria en Lazio. Als pelgrim onderweg zijn betekent een intensieve kennismaking met vele aspecten van de Italiaanse cultuur, met de Italiaanse keuken en niet in de laatste plaats met de Italianen zelf. En voor wie daarvoor openstaat: een mooie spirituele ervaring.

  Hans Driever is gepassioneerd lange afstandswandelaar. In 2013 liep hij de over de Grande Randonnée 5 van Maastricht naar Nice, een paar jaar later gevolgd door de Alta Via dei Monti Liguri van Nice naar La Spezia in Italië. Zijn eerste pelgrimsroute was in 2017 de Via Francigena van Lucca naar Rome, vorig jaar gevolgd door de Franciscaanse voetreis van Florence naar Rome. Hij zal niet alleen de beide pelgrimsroutes beschrijven, maar ook ingaan op de nodige praktische zaken rondom het lange afstandswandelen. Ondersteund door mooie plaatjes zal hij proberen over te brengen wat een dergelijke wandeltocht met je doet..

  Datum: Vrijdagavond, 27 maart 2020
  Locatie: Raadhuis Vleuten, Pastoor Ohllaan 39, 3451 CB Vleuten          
  Toegang/Entree: 7,50 euro
  Inloop & koffie/thee: vanaf 19.30 uur
  Aanvang spreker: 20.00 uur, afsluiting rond ca. 22.00 uur

  Aanmelden voor deze avond en de kalender kan door een email te sturen naar info@raadhuisvleuten.nl. Je kunt ook direct een kaartje bestellen via de website www.raadhuisvleuten.nl. De entree is 7,50 euro per persoon.

  Meer informatie over de kalender met de bijeenkomsten van Raadhuis Vleuten en achtergrondinformatie over de bijeenkomsten en documentaires is te vinden op de website www.raadhuisvleuten.nl