Lezing: Betekenis van een Pelgrimstocht

  Verlofdagen in Europa: klik hier


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  Lezing: Betekenis van een Pelgrimstocht

  Datum/Tijd:
  25/11/2021
  19:30 - 21:30

  Locatie:
  Volksuniversiteit Het Gooi
  Brink 29
  Laren

  Categorieën:


  Op 25 november geeft ons bestuurslid Henriët Griffioen een lezing op de Volksuniversiteit Het Gooi over de betekenis van een pelgrimstocht.

  Na het lopen van ruim vijfduizend kilometer over diverse pelgrimswegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië vertelt musicologe Henriët Griffioen u graag meer over wat een pelgrimstocht met je kan doen. Wat gebeurt er met je als je in eenzaamheid loopt? Welke verhalen kom je tegen? Hoe beïnvloedt zo’n ervaring je dagelijks leven ná de tocht? Aan de hand van beeldmateriaal neemt Henriët u mee in de wereld van deze ruim duizendjarige traditie die de laatste decennia zo populair is geworden. Henriët zal twee Franse chansons zingen die voor haar bij het pelgrimeren een cruciale rol spelen; over het verlangen om op reis te gaan en het teruggeworpen zijn op jezelf.

  Drs. Henriët Griffioen studeerde schoolmuziek en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte o.a. als docent Muziekwetenschap HOVO Vrije Universiteit Amsterdam, docent muziek- en cultuurgeschiedenis Conservatorium Rotterdam, freelance muzieksamensteller NPS-Radio 4. Zij is ‘opera-ambassadeur’ van theater De Speeldoos in Baarn (live-stream Metropolitan Opera New York). Ze begeleidt regelmatig muziekreizen in heel Europa en geeft pianoles aan leerlingen van 5 tot 90 jaar.

  Op deze link https://www.volksuniversiteithetgooi.nl/kunst-en-cultuur kan men zich aanmelden.