Voorbereidingsweekend voor wandelaars

  Verlofdagen in Europa: klik hier


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  Voorbereidingsweekend voor wandelaars

  Datum/Tijd:
  06/03/2020 - 07/03/2020
  00:00

  Categorieën:


  Kafarnaüm pelgrimshoeve

   

  We mogen ons verheugen op veel belangstelling voor het voorbereidingsweekend voor mensen die naar Rome willen wandelen. Het geplande weekend van 21 en 22 februari is al vol.

  We hebben gelukkig op korte termijn een extra voorbereidingsweekend kunnen regelen.

  Dat zal plaats vinden op 6 en 7 maart.

  Wandelweekend ter voorbereiding op een pelgrimage naar Rome

   

  Hoe werkt het allemaal en wat mag u verwachten?

  Ervaren begeleiding

  Ervaren begeleiders, die zelf de tocht naar Rome via verschillende routes hebben gemaakt verzorgen een afwisselend programma voor mensen die het plan hebben om op pad te gaan, Zij laten u kennis maken met de vele facetten van de tocht.

  Inhoudelijk Programma
  U wordt op vrijdagmiddag rond 15.30 uur verwacht op de Pelgrimshoeve. Kom op z’n Brabants, achterom. De koffie en thee staan klaar.

  We beginnen om 16.00 uur met een uitgebreide kennismakingsronde, waarbij ieder zijn of haar plannen kan toelichten.

  Naast de vele praktische informatie over de routes, keuze in routeboekjes, gemak en of ongemak van GPS, de rugzak en ‘de kunst van het thuis laten’, de mogelijkheden voor overnachtingen, de oversteek door de Alpen, de planning, de financiën, de thuisblijvers, en gezondheidsaspecten zijn er tijdens het gehele programma momenten van bezinning.

  De ervaringen van de begeleiders maar ook filmmateriaal en literatuur staan ter beschikking om u te informeren zodat u tot de juiste afwegingen en besluiten kunt komen alvorens op pad te gaan.

   Agenda en praktische informatie

   Accommodatie van Pelgrimshoeve Kafarnaum

  De overnachting is op de pelgrimshoeve. Er zijn 1 en 2 persoons kamers met warm en koud stromend water. Toiletten en douche op de gang. Lakens, handdoek en washand zijn aanwezig.
  Naast de verzorging van koffie thee gedurende het gehele programma is er vrijdagavond een warme maaltijd Na afloop van het programma op vrijdagavond rond 22.00 uur is er tijd voor een borrel en informele contacten.

  Zaterdagochtend staan we vroeg op en maken we een wandeling van ongeveer een uur. Deze eindigt in het Stiltecentrum bij de Jacobushoeve, wat 7 x 24 uur open is.
  Na het ontbijt vervolgen we het programma met praktische informatie en een bezinningsmoment,
  Na de lunch is er ook gelegenheid om de tuin in te gaan, het labyrint te lopen, de Jacobushoeve te bezoeken of het informatiecentrum (indien geopend) te bezoeken.  
   
  Zaterdagmiddag zullen we proberen alle nog openstaande vragen te beantwoorden, blikken we terug op dit weekend en sluiten rond 16.00 uur af.

  Kosten
  De kosten van het pelgrimsweekend bedragen € 70. Dit is exclusief de genuttigde drankjes in de avond. Daarvoor rekenen we een kleine vergoeding.

  Aanmelden

  Aanmelden voor deelname en overnachting via tabje: ‘Aanmeldformulieren in de menubalk
  Bij aanmelding is automatisch ook een kamer gereserveerd

  Voor meer informatie: http://pelgrimshoevekafarnaum.nl/

   
  Adres
  Pelgrimshoeve Kafarnaüm
  Servatiusstraat 11
  5512 AJ VESSEM
  Tel. 0031-(0)497-591207