Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Aardbeving centraal Italië

Update 10 april 2018:

Terug  aardbevingen in Centraal Italië met magnitude 3 & 4  . Dit wil zeggen algemeen waargenomen maar geen grote materiële schade.
Het epicentrum lag in in het Sibilini gebergte nabij de plaats Muccia ten oosten van Assisi en Foligno. Ook in west Toscane in de buurt van Grosseto waren er de laatste dagen aardbevingen. Geen van deze plaatsen ligt op een pelgrimsroute.

Meer informatie over aardbevingen in Italië vind je op
www.centrometeoitaliano.it/terremoti-in-tempo-reale-italia-mondo-ingv

of cnt.rm.ingv.it deze site heeft ook een app beschikbaar voor het opvolgen van bevingen.

 


Update 18 januari 2017:

Recent zijn er weer bevingen waargenomen met een kracht van 5.5 op de schaal van Richter in het noorden van de provincie Aquilla in de regio Abruzzo. Dit is in het zelfde gebied dat vorige jaar in de maand augustus getroffen werd. De bevingen worden tot in Rome gevoeld maar hebben behalve voor de startplaats van de cammino di San Benedetto, die van Norcia naar Cascia verlegd werd, geen invloed op de toegankelijkheid van de pelgrimspaden.

 


Update 30 oktober 2016:

De Benedictusbasiliek in Norcia is vanmorgen ingestort!

De Benedictusbasiliek in Norcia is vanmorgen ingestort!

Na nieuwe aardbevingen (6.5) in de buurt van Norcia is het momenteel niet verstandig de eerste etappes van de cammino di San Benedetto te lopen. Het epicentrum ligt ook meer noordelijk en dichter bij de route Con le ali ai Piedi dan de beving van augustus en er zijn nog altijd naschokken, het is dus raadzaam verdere informatie te bekijken voor je in deze omgeving op pad gaat.


Update 14 oktober 2016:

De actuele situatie met betrekking tot de aardbeving en de pelgrimstochten Con le ali ai Piedi, cammino di San Francesco en de cammino di San Benedetto is, dat er gelopen/gefietst kan worden. Voor actuele informatie over Norcia, het startpunt van de San Benedetto, zie de website http://www.camminodibenedetto.it.
Voor de actuele situatie van de nog steeds voortdurende lichtere aardschokken (schaal 2,5) in de Apennijnen is dagelijkse informatie beschikbaar op de website van het Italiaanse instituut voor meteorologie http://www.centrometeoitaliano.it/terremoti-in-tempo-reale-italia-mondo-ingv/?refresh_cens.


Update 4 september 2016:

Voor iedereen die de Franciscaanse Voetreis loopt.
Het aquaduct bij Spoleto is wegens de aardbeving waarschijnlijk dicht. De VVV heeft een alternatieve route (met kaartje). Hierdoor wordt de dagetappe een paar km langer. Wil je dat niet, kun je ook een taxi nemen.


26 augustus 2016:
Het gebied waar de aardbeving plaats heeft gehad ligt net buiten de route van de Franciscaanse voetreis. Wij krijgen een bericht van een contactpersoon uit Rieti die zich ook opwerpt als eerste aanspreekpunt ter plaatse voor onze pelgrims. Zij schrijft:

Dear Friends,

in Rieti and in the Holy Franciscan Valley  there are not problems. No building collapse No injured people. We all, are terrorized, very scared and sad for our relatives, and friends living in Amatrice and Accumoli.  Not far from us there is a depressing spectacle and  a large number of death. The tiny villages of our province are disappeared, cancelled by the earthquake but here in Rieti all is fine. Please tell to the pilgrims to come here. They will find a warm welcome. We need them all.  

 Thanks for thinking about us and writing to me. I let to know as soon as possible how you can help the population of Amatrice and Accumoli.

Hearing from you soon I ask  to pray for us to have a quite days in future.

R I T A

347 7279591    


Van verschillende pelgrims, die in het gebied onderweg zijn ontvingen wij bericht dat zij het goed maken.
Via onze facebook pagina kun je contact onderhouden met de vereniging.

Op onderstaand kaartje zie je dat de meest nabijgelegen routes net buiten het gebied vallen waar de meeste schade is veroorzaakt.

 

Aardbeving 25 augustus 2016

Aardbeving 24 augustus 2016

 

 

Op het kaartje hierbij zie je de pelgrimswegen in centraal Italië nabij de plaats waar de aardbeving van 24 augustus 2016 plaatshad.

Al liggen deze wegen buiten of op de rand van het kern gebied, de schok zal wel te voelen zijn geweest.