De weg terug

  Verlofdagen in Europa: klik hier


  Buienradar Europa: klik hier

  Aardbevingen Italië: klik hier

  Toestand bergpassen: klik hier

  Wind, Sneeuw, ...: klik hier

  Advies onweer: klik hier


   

  De weg terug

  Hard-work2

  Terugreizen mét je fiets!

  Met de trein

  De terugreis per trein vereist enige volharding, omdat in de snelste treinen meestal geen fiets mee mag. Daarnaast zijn veel van de reismogelijkheden uit het verleden de laatste jaren verdwenen.

  Actuele informatie hierover is te vinden op de site van de treinreiswinkel. Of telefonisch:

  071-5137008 (filiaal Leiden) en
  020-5244560 (filiaal Amsterdam).
  Het personeel van deze gespecialiseerde winkel is zeer vriendelijk en kundig.
   

  Met de fietsbus

  Er rijden fietsbussen vanuit Siena en Tuoro. Beide plaatsen zijn zonder overstap per trein vanuit Rome te bereiken. Tuoro ligt aan het Trasimeense Meer op 8 km van het station Terontola.

  De reis van bijna een etmaal is een hele zit, al kan voor de nacht de rugleuning wel ver achterover. Een opblaasbaar nekkussentje kan de nachtrust ten goede komen.
  Voor meer details en tickets ga naar de site van de fietsvakantiewinkel Of bel naar  024-3889065.


  Met het vliegtuig

  Vliegen is van alle vervoersvormen het handigst, maar ook het schadelijkste voor milieu en klimaat. Je kunt via Greenseats de schade enigszins beperken. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden – meestal tegen meerprijs – de mogelijkheid een fiets mee te nemen. Je dient het vervoer van de fiets vooraf te reserveren. Neem hiervoor contact op met het callcenter van de maatschappij waarbij je boekt. Kijk voor het actuele aanbod van goedkope vliegverbindingen op Whichbudget. De niet-goedkope vliegverbindingen vind je op Vliegtickets-aanbieders.
  Op de site van de site van de vakantiefietser tref je een uitvoerige handleiding over hoe je een fiets moet verpakken voor vervoer per vliegtuig.


  Peter Reitsema, Soetens transportFietsvervoer

  In samenwerking met Camping Village Flaminio, ten noordoosten van Rome, verzorgt Soetens Transport wekelijks het vervoer van fietsen en bagage naar Vessem (NL).
  Vanuit het distributiecentrum in Vessem worden fiets en bagage door heel Nederland en Vlaanderen thuis afgeleverd.

  Meer informatie: Soetens Transport

   

  Ook Camino Fietstransport verzorgt tegenwoordig fietstransport vanuit Rome. Inleverpunt is dezelfde Camping Village Flaminio. Onhandig is nog dat op hun site Rome nog niet wordt genoemd. Je kunt een mail sturen naar info@camino-fietstransport.nl