Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Fietsvervoer

In samenwerking met Camping Village Flaminio, ten noordoosten van Rome, verzorgt Soetens Transport wekelijks het vervoer van fietsen en bagage naar Vessem (NL).

Vanuit het distributiecentrum in Vessem worden fiets en bagage door heel Nederland en Vlaanderen thuis afgeleverd.

De firma Soetens heeft twee verzamelpunten:

  • Village Flaminio, Via Flaminia Nuova 821, 00189 Roma, tel. (0039)063332604. De Via Flamina Nuova is een grote noordelijke toegangsweg naar Rome, westelijk van de Tiber (Tevere in het Italiaans). Village Flamino is een camping aan de rand van Rome; het centrum van de stad is goed bereikbaar met bus of metro. De tijden dat iemand aanwezig is in Village Flamino om uw fiets in ontvangst te nemen zijn: maandag – vrijdag van 15:00 – 18:00 uur en zaterdag van 10:00 – 12:00 uur. Flaminio Village verwacht wel dat u hier tenminste 1 nacht verblijft in ruil voor de service van het stallen van de fietsen.
  • Camping Smeraldo, Via dell’Acquarella 13, Trevignano Romano, tel. (0039)069985180. De camping ligt aan het Lago di Bracciano ten noorden van Rome aan de oostzijde van het meer tussen Trevignano Romano en Anguillare. De beheerders van de camping zijn Nederlanders en dat maakt het praten wat gemakkelijker. De camping is het gehele jaar open en de fietsen kunnen de hele dag ingeleverd worden. Je bereikt deze camping door vanaf het station San Pietro, dichtbij het Pietersplein in Rome, de fiets in de trein mee te nemen naar Anguillara, een afstand van ruim 20 km. Neem hiervoor een trein naar Viterbo of Bracciano. Vanaf Anguillara is het nog 8 km fietsen. Nadat je op de camping Smeraldo je fiets hebt ingeleverd, kun je zelf per bus terugreizen naar het station Anguillara en vandaar weer per trein naar Rome, waar dan je eigenlijke terugreis kan beginnen.Nadat

De kosten bedragen 139 euro. Tegen meerprijs van 60 euro kun je ook je bagage laten vervoeren. Zie voor meer informatie www.fiets-vervoer.nl.

Meer informatie: Soetens Transport

Ook Camino Fietstransport verzorgt tegenwoordig fietstransport vanuit Rome. Inleverpunt is dezelfde Camping Village Flaminio. Onhandig is nog dat op hun site Rome nog niet wordt genoemd. Je kunt een mail sturen naar info@camino-fietstransport.nl