Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Terugkeren met de bus

Bus verbindingen uit Italië naar Nederland en België

Je moet er wat voor over hebben om per bus terug te reizen want een rit duurt al vlug langer dan een etmaal, maar het is wel de goedkoopste manier.

Met de blabla bus (voorheen OUI bus) van de Franse spoorwegen kan je vanuit Milaan via Parijs naar België of Nederland. Als je tijdig boekt kost een ticket 40€. Een fiets kan meegenomen worden onder de volgende voorwaarden:

 

  • De fiets moet kunnen worden opgevouwen en in een beschermhoes worden geplaatst.
  • Afmetingen: de som van de 3 dimensies (lengte, breedte, diepte) van je bagage mag niet meer dan 200 cm zijn.
  • Naast je fiets kan nog één stuk bagage mee.

 

Met de Flixbus kan je tijdens de zomermaanden op een aantal bussen een fiets meenemen die je niet hoeft te demonteren. De plaatsen zijn wel beperkt, vroeg boeken is dus de boodschap.

Er zijn Flixbussen die je zonder overstap van Rome of Milaan naar Nederland of België voeren. Met een overstap in Milaan kan je ook vertrekken uit Florence Venetië, Pisa of Bologna.

 

Met de fietsbus uit Tuoro of Sienna

Er rijden fietsbussen vanuit Tuoro sul Trasimeno of Siena naar Nederland. Beide plaatsen zijn per trein vanuit Rome te bereiken. In Rome Termini of Rome Tiburtina kan je de regionale trein nemen. Niet veel treinen houden halt in Tuoro, stap daarom uit in Terontola-Cortona op enkele kilometers van Tuoro. De uurregeling raadplegen en biljetten bestellen kan op de site van Trenitalia. Selecteer in de balk voor treintype: Regionali.

Vertrek je uit Assisi, dat op 40 kilometer van Tuoro ligt, stap dan uit in Passignano sul Trasimeno als de trein niet in Tuoro stopt.

De reis van bijna een etmaal is een hele zit, al kan voor de nacht de rugleuning wel ver achterover. Een opblaasbaar kussentje in de hals kan de nachtrust ten goede komen.
Voor meer details en tickets ga naar de site van de fietsvakantiewinkel, of bel naar  024-3889065.