Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB50 De Gids voor de Pelgrim

door Herman Holtmaat

In een nieuwe, geactualiseerde vertaling binnenkort beschikbaar!

De Gids voor de Pelgrim is een 12e eeuws document dat verhaalt over het pelgrimeren naar het graf van de heilige Jacobus in Santiago de Compostela.

Het is een levendige tekst, opgenomen in de Codex Calixtinus, met fascinerende details, geestig, met toespelingen en parodieën, en met groot ontzag voor heiligen en hun relieken. Het leest als een propagandaboek voor het pelgrimeren naar Jacobus’ graf in Santiago de Compostela. In een elftal hoofdstukken leest u over de wegen vanuit Frankrijk naar Santiago, over dagetappes in Spanje, over dorpen en steden langs de routes, over opvangcentra, rivieren en regio’s, hun bewoners en hun eigenaardigheden. En natuurlijk over de stad Santiago, Jacobus’ graf aldaar, de kathedraal en over hoe de pelgrims ontvangen moeten worden.

De tekst van de Gids, in een vertaling van Jan van Herwaarden, is voorzien van een Inleiding en een aantal beschouwingen over specifieke onderwerpen, onder meer het pelgrimeren in de 12e eeuw, de wegen naar Santiago, de heiligen en hun relieken langs de route, de Codex Calixtinus en de (kerk)politieke context in Spanje van de 12e eeuw.

Een aantrekkelijk en ruim vormgegeven boek met mooie foto’s en kaarten.

Een must voor elke pelgrim, een aanrader voor ieder ander!

Geïnteresseerd? Kijk op de nieuwsrubriek van  www.santiago.nl en meld vrijblijvend je  belangstelling!