Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB 49 In vier dagen één miljoen km lopen

Een ambitieus plan: in vier dagen één miljoen kilometer lopen

door Everdiene Geerling

Zo’n dertig organisaties in Italië hebben van 30 mei tot 2 juni geprobeerd gezamenlijk één miljoen (1.000.000!) kilometer te lopen, te rennen, te wandelen of te slenteren. Iedereen kon meedoen; deelname was eenvoudig. Het enige dat je moest doen was het aantal gelopen kilometers te meten en door te geven.

 

Waarom juist dit lange weekend? Op 3 juni ging Italië weer open en 2 juni is de dag van de Republiek. Verenigd en samen om een doel te bereiken en Italië weer te laten herstarten! Na twee maanden lockdown zou het voor ieders gezondheid goed zijn om zoveel mogelijk kilometers te lopen of te rennen! En de post-covid-wereld zou minder gestrest, minder hectisch, minder oppervlakkig, attenter, verantwoordelijker en opener moeten zijn.

Het initiatief symboliseerde de uitdaging die we volgens de organisatoren allemaal zouden moeten steunen:

  • vindingrijkheid: bewustwording dat we ons allemaal nieuwe, belangrijkere doelen zullen moeten stellen;
  • doorzettingsvermogen: het economisch en sociaal herstel zal een lange weg zijn; we zullen te maken krijgen met steile en lange beklimmingen, moeten obstakels overwinnen, en sterker zijn om de tekenen van vermoeidheid te overwinnen;
  • zware uitdaging: we zijn ons ervan bewust dat het heel moeilijk zal worden, het moeilijkste moment moet misschien nog komen. Maar we zijn er zeker van dat we samen kunnen slagen in de collectieve onderneming.

Uiteindelijk is er, niet alleen door Italianen, maar ook door wandelaars uit Nederland, België, Spanje, Noorwegen, Canada, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Taiwan, in totaal 264.098 km gelopen.