Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB54 Herkansing op de “vlaklopers-route”?

Door Christine en Jelle Kaastra

Op 1 maart 2020 vertrokken wij vol goede moed vanuit Zeist naar Rome. Op 18 maart keerden wij vanuit Boppard terug naar huis, omdat alles vanwege de pandemie op slot ging. Maar we hebben 17 dagen genoten van de tocht! We wilden de tocht zeker afmaken. In 2021 ging dat nog niet door het trage tempo van vaccineren en onze voorkeur om de tocht in het voorjaar te maken.

Wij zijn thuis flink blijven lopen en hebben ondanks wat kleine blessures gemiddeld 100 km per maand gelopen. Ook hebben wij onze geplande, eigen oostelijke ”vlaklopers-route” nog op verschillende punten aangepast door gedetailleerd naar verkeersveiligheid en wandelvriendelijkheid te kijken. De route voert langs de Rijn, dan van Worms naar Oostenrijk dat we via Fernpas en Brennerpas doorkruisen. Dat zijn de laagste Alpenpassen die we begin april zonder hopelijk teveel winteroverlast kunnen oversteken. De Po steken we bij Mantova over, en via Bologna, Firenze en Arezzo komen we langs het Tiberdal in Rome.

We hopen rond 19 februari van huis uit te vertrekken en begin juni in Rome aan te komen, voor het daar echt warm wordt. Door coronabesmetting in oktober, ondanks vaccinatie, mogen we onze booster pas in april halen. Om niet voor gesloten deuren te staan zullen we proberen die in de buurt van Trento te halen, of als dat niet kan, hebben we drie dagen gereserveerd om vanuit Verona terug te vliegen, thuis te boosteren en dan de tocht voort te zetten.

We kijken uit naar deze reis! Je kunt ons volgen op

vlaklopers.reislogger.nl

Boppard, maart 2020