home Pelgrims forum Wandelroutes Via Francigena afstanden van de wandeldagen

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Joke Van der linden Joke vdL 8 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #11323

  Anoniem

  Hallo,
  We zijn nieuw bij de vereniging en zijn bezig met de weg naar Rome. Inmiddels zijn we bij Maastricht gekomen(pelgrimspad). Volgend jaar nemen we de weg van de Franken (Maastricht – Reims). wat me opvalt in het boekje is dat de afstanden van de wandeldagen nogal uiteenlopen. Vooral bij het volgende stuk Reims-Grote Sint- Bernhardpas, waar je op sommige dagen boven de 39km uitkomt. Is het wel handig die dagen te volgen zoals in het boek staan? Wie kan me hier meer info over geven.
  In Nederland hebben we bij vrienden op de fiets geslapen en het van te voren geregeld. De weg van de Franken gaan we niet van te voren regelen en regelen onderweg een slaapplaats. Zo zijn we meer flexibel.
  Nog een laatste vraag; we zijn beide vegetariërs, is dat een probleem bij de slaapplaatsen?
  groeten
  Joke

 • #11346
  Ben Teunissen
  Ben Teunissen
  Moderator

  Hallo Joke en een nog grote onbekende,
  Prachtig voornemen hebben jullie. En blijkbaar hebben jullie genoten van het ‘Nederlandse deel van jullie tocht!
  Je hebt een gids aangeschaft van De Weg van de Franken I, waarvan ik de auteur ben, dus een reactie vanuit hoofd én hart.
  Jullie zijn al verkenningen aan het doen over de etappes. In de gids staan daarover al overwegingen (pagina 20, 81 en 135), maar wanneer je goed doorzoekt, kunnen jullie de etappes zelf herindelen. Natuurlijk is dat afhankelijk van jullie tempo, wensen en andere nu nog onbekende zaken als weer of fysieke gesteldheid. Etappe 3 van Châlons naar Meix noemen jullie zelf al. Wanneer je de tekst leest, zie je al een suggestie van mijn kant om in Coole de gastvrijheid van Jean-Pierre en Monique op te zoeken. Dat betekent, dat je de volgende dag verder kunt komen dan Meix. Maar daar staan (ook achterin bij Adressen) weer alternatieve overnachtingsadressen voor vermeld.
  Ach ja, in ons eigen kikkerlandje regel je alles vooraf. Maar jullie willen hopelijk toch echte pelgrims worden? Schuw dan het avontuur vooral niet. De etappe verdeling is er om overzicht te houden, maar jullie bepalen uiteindelijk zelf de plaats waar je blijft overnachten. En dat kan soms afhankelijk zijn van een ontmoeting onderweg of gewoon omdat je ergens (niet aan het einde van de beschreven etappes) een oh-zo-leuke gastheer of gastvrouw treft, die je pelgrimsonthaal geeft. Daar kan dan geen Vrienden op de fiets-ervaring meer mee concurreren.
  Neem via http://www.dewegvandefranken.nl gerust rechtstreeks contact met me op voor nog meer tips of antwoorden op vragen!
  Welke versie van de gids bezitten jullie? Ik kan jullie helpen aan een (voor jullie ‘gratis’ zeer recente versie als eGuide (die neem je dan mee op je iPad, de papieren gids blijft achter op de salontafel, voor later…)
  Ook De Weg van de Franken is aanwezig met een stand op de Ontmoetingsdag van onze vereniging Pelgrimswegen naar Rome op zaterdag 17 november in Oudenbosch. Misschien ontmoeten we elkaar daar?
  Veel plezier bij de voorbereidingen van deze prachtige pelgrimstocht!
  Ben Teunissen, auteur De Weg van de Franken

 • #11347
  Ben Teunissen
  Ben Teunissen
  Moderator

  En dan nog dit…echte vegetariërs weten dat het nooit een probleem hoeft op te leveren, onderweg te eten, wat je wilt eten. Gewoon tijdig aangeven bij gastheer of gastvrouw en je zult versteld staan van de creativiteit, die er op je bord komt,
  Het komt altijd goed! (een bekende pelgrimservaring)
  Ben Teunissen, auteur De Weg van de Franken

 • #11364
  Joke Van der linden
  Joke vdL
  Bijdrager

  Dank je wel Ben voor je uitgebreide antwoord.
  Ook namens de grote onbekende John;)
  We hebben de versie nov 2017 en een eGuide lijkt me super, tegen die tijd nemen we contact op.
  Ook zijn we voornemens naar de ontmoetingsdag te komen, we kunnen wel wat informatie gebruiken.
  Helaas moet er ook gewerkt worden en kunnen we alleen wandelen als het werk het toe laat.De planning is nu om 19 april te starten en Reims te halen. We zullen het allemaal even goed doornemen om zelf tot een indeling te komen en voor een deel kan dat pas als je onderweg bent. In Nederland was het allemaal redelijk vlak en dat zal bij de weg van de Franken anders zijn. Hoe je lichaam daar op reageert is nog afwachten.

  We hebben in ieder geval veel zin in het avontuur.

  Het is me niet gelukt mijn naam bij het bericht te krijgen, vandaar dat er anoniem staat.

 • #11365
  Joke Van der linden
  Joke vdL
  Bijdrager

  Dat is grappig nu staat er vanzelf mijn naam.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.