home Pelgrims forum Wandelroutes Via Francigena Indelen ettapes op de VF

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #12891
   LucLuc Gregoir
   Sleutelbeheerder

   Van Wilma tH via Facebook krijgen we volgende vraag

   Op 9 juli is het dan zover. Ik ga dan starten met de tocht naar Rome en ga gebruik maken van “De weg van de Franken” en zal daarmee starten bij etappe 19 uit boekje twee. Ik zou graag maximaal 20 km lopen op een dag en heb gezien dat er etappes bij zijn die veel langer zijn zoals bijv. 19,22,23 uit boekje 2 en etappes 5,7,8 uit boekje 3.

   Mijn prangende vraag is nu zijn er mensen die ervaringen hebben in het opsplitsen van bijvoorbeeld deze etappes?
   Is het dan ook nog goed te doen qua overnachtingen? Zijn er eventueel busverbindingen op deze etappes? En is het uberhaubt te doen wat overnachtingen betreft of is het beter dat ik dat nu al ga bespreken voor bijvoorbeeld de eerste week? Ik ga alleen en ga niet kamperen….. Graag hoor ik van jullie zodat ik wat geruster aan de voorbereidingen kan beginnen. Morgen start ik met de mijn oefentocht met gepakte rugzak en ga de walk of wisdom afmaken (4 dagen) ben benieuwd naar de reacties

  • #12892
   ForumForum Moderator
   Moderator

   Reacties op Facebook

   Gerry Rijsterborgh
   Wilma, ik ben nu voorbij Bolzano en ik maak mijn eigen pelgrimswegen. Ik heb elke avond een bed gevonden en elke dag te eten. Als je van te voren slaapplaatsen regelt miet je ook in dat tempo lopen. Ik weet vaak s morgens niet waar ik s avonds slaap, maar heb tot nu toe geen problemen ondervonden. Wel kijk ik op de kaart of in het boekje wat een geschikte afstand is en of daar slaapplaatsen zijn. Zo kan je ook ergens zomaar een rust of kijkdag inlassen zonder dat je hele schema op zijn kop staat

   Olga Ploegmakers
   De eerste overnachting regelen en het van daaruit maar laten gebeuren. Oren en ogen open en vooral praten met de beheerders van de slaapplaatsen. Daar liggen lijstjes en zij kennen mensen. Qua afstanden, ik vertrok steeds vroeger in de ochtend, ook ivm de warmte, dus eigenlijk heb je meer dan tijd genoeg. Ik had een lakenzak bij me en heb me geen enkele dag ongerust gemaakt over een slaapplekje. Easypeasy. Mijn blog is nog online wanneer je een voorproefje wilt. Pindat.nl olga.wandelt.
   Veel plezier!!
   Maria Schoenmakers
   WoW Wilma, super onderneming. Echt heel dapper! Hoop dat je antwoorden krijgt op je vraag.
   Ik ben alleen naar Santiago gefietst, ging wel sneller, maar ook een geweldige ervaring!
   Alvast heel veel plezier met de voorbereiding.

  • #13104
   LucLuc Gregoir
   Sleutelbeheerder

   Reactie ontvangen van Ben Teunissen

   Hallo Wilma!
   Het duurt gelukkig nog even voor het 9 juli is. Want je wilt nog veel zaken uitzoeken. Je hebt zelfs prangende vragen…
   Pelgrimeren betekent ook zoiets als loslaten. Dat doe je hopelijk op dit moment ook bij het wandelen van de Walk of Wisdom. Niet zeker weten hoe een dag er uit gaat zien, welke ontmoetingen je krijgt en of je het allemaal wel gaat redden!
   Je start met etappe 19. Bij mij roept deze keuze al vragen op: waarom vlak vóór een top(je) met deze pelgrimstocht starten? Wanneer het te maken heeft met beschikbare tijd, dan zou ik kiezen voor startplaats Lucca en gewoon hier (Lucca) en daar (Siena) een dagje langer verblijven.
   Je wilt 20 km per dag lopen. Ja daar hebben ze in het verleden helaas geen rekening mee gehouden. Het pelgrimspad is nu eenmaal geen ‘snelweg’ met hier en daar een tankstation! Ervaren pelgrims hebben je al tips gegeven: gewoon zien waar je uitkomt, er is altijd een oplossing voor een pelgrim die zoekt naar eten of een slaapplaats.
   Wanneer je pagina 142 van De Weg van de Franken opslaat vind je tips voor mogelijke stukjes bus en trein. Ook in deel III vind je hierover informatie. Je kunt in Italië op dit moment overal langs de Via Francigena als pelgrim (of luxe) overnachten. Lees ook pagina 143! Niet alleen De Weg van de Franken geeft hiervoor alle informatie, maar ook het lidmaatschap van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome biedt je veel informatie én voordelen.
   Ik wens je succes bij de verdere voorbereidingen en vooral een ontspannen en bijzondere pelgrimstocht toe!=

   • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 4 weken geleden door LucLuc Gregoir.
Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.