home Pelgrims forum Wandelroutes Via Francigena Overnachten met Hond op de Via Francigena

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #13301

   Op dit moment tref ik voorbereidingen om de route Maastricht – Reims en daarna Reims – Rome te gaan lopen. Ik wil dit gaan doen met mijn hond. In hoeveel stukken ik de totale route ga opknippen weet ik nog niet precies. Een deel wil ik in ieder geval nu in het najaar doen zodat ik in het voorjaar wat langer achter elkaar het stuk Jura en volgende kan lopen.
   Ik volg het boek “De Weg van de Franken’.
   In mijn voorbereiding loop ik aan tegen het feit dat overnachten met hond wellicht problemen gaat opleveren tenzij ik alleen maar ga kamperen (wat ook niet direct overal mogelijk is resp. Wat ook afhankelijk is van het weer; ik zag op Internet dat de in het boek genoemde camping in Huy) niet meer bestaat).
   Op welke overnachtingsadressen die in het boek worden genoemd zijn honden welkom? Dat zou een enorme hulp zijn want het lijkt vooralsnog erg problematisch tenzij ik iedere keer de hoofdprijs voor een hotel ga betalen. Dat kan maar dan kom ik niet erg ver en zeker niet in Rome 🙂
   Daarnaast heb ik nog een andere vraag: is bij jullie bekend wanneer mensen de tocht gaan ondernemen? Zijn er misschien groepen waarbij aansluiting mogelijk is?

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.