home Pelgrims forum Wandelroutes Andere wandelroutes Pelgrimspas op de Chemin d’Assise

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #16287
   ForumForum Moderator
   Moderator

   Van Levi krijgen we volgende vraag:

   Over iets meer dan een maand ga ik beginnen aan een grote wandeltocht naar Assisi.
   Ik overweeg het om een deel van mijn route te lopen over het Chemin d’Assise maar vind het daarvoor wel belangrijk om te weten of het pelgrimspaspoort dat jullie aanbieden ook geaccepteerd wordt op deze route, of dat ik hier weer een apart pelgrimspaspoort voor nodig heb.

  • #16288
   LucLuc Gregoir
   Sleutelbeheerder

   Mijn ervaring is dat je met het paspoort eender waar op de minder belopen routes terecht kunt en dat het ook minder gevraagd wordt. Het OLAF pad in Noorwegen is hier een uitzondering op. Als je op de Chemin d’Assise loopt, is het misschien niet echt nodig een apart paspoort aan te schaffen maar toch raadzaam je ook lid te maken van de vereniging Association Chemins d’Assise (12€) zodat je de gids hebt, wil je toch een extra pas (Créanciale) voor dit deel dan betaal je 3€ extra.

  • #16289
   VincentVincent Oomen
   Bijdrager

   Of je een pelgrimspaspoort hebt voor Santiago, voor Rome of voor Assise, het maakt HELEMAAL NIETS UIT. Als je maar een pelgrimspaspoort hebt. (De Voie de Pax heb ik gelopen op een Pelgrimswegen naar Rome paspoort).

   Natuurlijk kan je zonder pelgrimspaspoort lopen
   maar dan:
   • kan je nergens mee-liften met de refugio’s op de route naar Compostella, de Voie de Pax (in kloosters en parochies) en de Via Francigena. Ook niet als het weer je tegen zit, je wel erg moe bent, blaren je pijnigen, of je gewoon weer eens onder de mensen wilt komen en gezelschap zoekt.
   • krijg je geen certificaat als je op je bestemming aan komt.
   • en aan het pelgrimspaspoort zelf heb je een mooie herinnering

   De Voie de Pax is samengesteld uit stukjes Camino de Santiago, LAW’s, Via Francigena, en eigen routes. Met name op de delen die overlappen met de camino en de Via Francigena, is een paspoort een must. Op mijn route naar Assise (incl het stuk Via Francigena) waren er zeker een 10 tal adressen die gesloten zouden zijn gebleven….

   Mijn advies is, Je weet niet hoe het loopt, en die kleine investering loont zich honderdvoudig terug. Dan is de investering al helemaal een niemendal.
   En helemaal met je eens Luc, als je een deel van de Voie de Pax loopt, wordt lid van die club en download de routebeschrijving EN de overnachtingsadressen.

   Vincent

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.