home Pelgrims forum Pelgrimeren Pelgrimeren algemeen Pelgrimspaspoort & testimonium

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Gerard Waardenburg Gerard W 8 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #11880
  Forum Moderator
  Forum Moderator
  Moderator

  Van Gerard W. ontvangen we volgende vragen:

  Ik heb 2 vragen mbt het pelgrimspaspoort.

  1. Is het zinvol een paspoort met stempels te verzamelen voor een tocht van Rome naar Istanbul en Jeruzalem? En aansluitend: is er ook iets als een testimonium bij het bereiken van Jeruzalem?

  2. Op de website vind ik alleen de mededeling dat het paspoort wordt verstrekt aan leden. Ik vermoed dat het hier alleen nieuwe leden betreft en dat bestaande leden voor hun trouw worden beloond met een bezoek aan de webwinkel?

 • #11932
  Gerard Waardenburg
  Gerard W
  Bijdrager

  Ten eerste heb ik deze vraag nu twee en een halve week geleden al via de website-mail gesteld. Ik heb er NIET om gevraagd om met naam hier op het forum genoemd te worden. Ondanks dat, heb ik nu 3 weken later nog geen antwoord. Gevoegd bij mijn eerdere ervaringen met deze ongetwijfeld welwillende club, rest mij niets anders dan ze inderdaad als amateurs te bestempelen. Voor mijn jarenlange lidmaatschap heb ik als tegenprestatie 1 paspoort, een nutteloos boekje en 2x per jaar het aardige tijdschrift Omnes ontvangen.

  Het gaat me niet direct om het geld, maar ik vind de tegenprestatie echt onder de maat. Hoe moeilijk kan het zijn te antwoorden dat de vereniging nadat je je hebt aangemeld, geen informatie, paspoorten, of wat dan ook levert? Waar betaal ik dan voor? Ach, ik kom zonder jullie ook wel in Istanbul/Jeruzalem, dus laat het antwoord maar zitten. Maar ik vraag me wel af voor wie jullie een vereniging zijn. Voor mij zeker niet. Bah!

 • #11967
  Gerard Waardenburg
  Gerard W
  Bijdrager

  Ik heb inmiddels van Klaas van der Poel begrepen dat voorbij Rome een pelgrimspaspoort irrelevant is en dat er ook niet zoiets als een oorkonde of testimonium bestaat. Bedankt voor alle respons, wat mij betreft mag dit onderwerp gesloten worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.