home Pelgrims forum Pelgrimeren Wandelervaringen Slaapplaats

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Loe Dassen Loe Dassen 3 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #10732
  Tom Nell
  Tom N
  Bijdrager

  Wij (ech[paar 66 jaar) willen naar Rome wandelen en dachten onderweg (deels) te kamperen. Als eerste voorbereiding hebben we een drietal etappes van het Pieterpad gelopen met elk een volle rugzak (10 en 14kg). Het extra gewicht viel ons erg tegen. We hebben de volgende vragen:
  1) Gaat het na een paar dagen-weken training veel makkelijker?
  2) Wanneen we niet kampweren: hoe lukt het om iedere avond weer onderdak te vinden?
  3) Op welke kosten moeten we rekenen waneer we niet kunnen kamperen?
  Tonm en Aline Nell

 • #10965
  Guus Wesselink
  Guus Wesselink
  Bijdrager

  Jullie gewichten van de rugzakken zijn gemiddeld. Goed te doen dus. Het is even wennen de eerste keer, maar na training zul je merken dat het je makkelijk afgaat. Laat de rugzak wel een keer in een goede sportwinkel deskundig op je rug pasbaar maken. Je zult merken hoe fijn dat is.
  Overnachten is nooit een probleem met de mobiel in je hand en de overnachtingslijsten in routeboeken, op websites van routes en gewoon op airbenb.nl, booking.com etc. Prijzen variëren van ‘wat je er voor over hebt'(donativo), 19 euro bij Vrienden op de Fiets in Ned. en België, 25 euro pp voor pelgrims in Italië, of vrije prijzen in de commerciele sector van 50 tot 80 euro per kamer/nacht.
  Guus

 • #12307
  Loe Dassen
  Loe Dassen
  Bijdrager

  Voor het wennen aan de rugzak met een gewicht van gemiddeld 12 kilo is het van belang om dit op te bouwen en niet direct de hoeveel gewicht erin te doen.Tijdens onze voorbereiding voor Spanje en nu ROme lopen we eerst zonder rugzak, dan komt de rugzak met bv 2 liter water (2 flessen) en zo bouwen we op, dit ook met het aantal km. Je weet wat je gemiddeld wil gaan lopen per dag bv. 20km dan trainen we op het max van 26 km. Het kan voorkomen dat er net op de 20 km geen slaapplaats is en er verder gelopen dient te wroden.

  Voor spanje was het makkelijk te regelen slaapplaatsen dit gebeurde gewoon tijdens de dagroute. Maar voor italie zien we dat het wat moeilijker is en vooraf goede mogelijkheden zijn om bepaalde refugio’s, B&B of andere gelegenheden te regelen. Kamperen lijkt gezellig maar vraagt wel extra gewicht in tent, tarp of andere middelen.

  Veel suc6

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.