home Pelgrims forum Pelgrimeren Pelgrimeren algemeen Stempels verzamelen?

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #19786
   HermanHerman t
   Bijdrager

   Ik ben sinds een week met de fiets op pad naar Rome. Ik heb ook een pelgrims paspoort. Ik probeer stempels te verzamelen. Maar als ik een kerk binnenkom, Is er nooit iemand om te stempelen.

   Hoe kom ik dan aan stempels? Hoeveel stempels moet je eigenlijk hebben? En moet je stempels alleen maar in kerken ophalen? Of voldoet een stempel van de camping ook?

   Het is voor mij niet het allerbelangrijkste, maar ik ben toch wel nieuwsgierig naar.

  • #19840
   Janouwerkerk.jago
   Bijdrager

   Herman,

   In 2016 heb ik deze Pelgrimstocht ook gemaakt. Vanuit Amersfoort. Ik zelf heb ook de ervaring dat je niet bij alle kerken een stempel kan krijgen maar om je Testimonium te krijgen kan/ mag je ook op je Pelgrimspaspoort ook laten afstempelen bij b.v. VVV of en/of overnachtingsadressen. Succes met je fietstocht en goed aankomen in Rome tenslotte “Ommes vaie romam perducunt” – alle wegen leiden naar Rome.

   Jan Ouwerkerk
   http://www.jan-ouwerkerk.nl

  • #19870
   Gertgwich
   Bijdrager

   Beste Herman, in aanvulling op het antwoord van Jan wil ik het volgende opmerken. De door jou afgelegde route moet voor het bureau dat het testimonium afgeeft min of meer traceerbaar zijn. Dat betekent dat je in beginsel voldoende hebt aan een stempeltje per dag. Dat kun je halen bij de kerk of pastorie, maar ook bij het overnachtingsadres van de dag. Die stellen er meer en meer plezier in om zelf een mooi stempeltje te maken. Datv kan dus ook een hotel zijn. En als dat niet lukt dan is er niets op tegen om bij een winkel of tankstation even een stempeltje te halen.
   Ik ontvang wel eens berichten dat, ter bevestiging van de afgelegde afstand, vanaf Aquapendente (als je de VF volgt), maar in het algemeen de laatste 150 km, er goed aan doet om meer dan een stempel te halen. Het paspoort bevat voldoende ruimte.

   Ik hoop dat je nog wat hebt aan mijn opmerking. En als je inmiddels zelf ervaringen hebt opgedaan lat het ons hier dan even weten.

   Groet, Gert Wich
   lidnr.1

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.