home Pelgrims forum Wandelroutes Franciscus route Van Nederland naar Rome of Perugia

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Loe Dassen Loe Dassen 4 maanden, 3 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #12305
  Loe Dassen
  Loe Dassen
  Bijdrager

  Als Santiago de Compostella wandelaars willen we in 2020 onze tocht beginnen in Assisi, maar zijn nog aan zoeken naar de mogelijkheid om per vliegtuig naar Rome te vliegen of via Perugia. Via Perugia is korter bij Assisi dan Rome.

  Zijn er mede pelgrims die dit al gedaan hebben en hoe, behalve gewandeld natuurlijk vanuit Nederland.

  Alvast dank voor de reactie,

  Buon Camino

  Mariet & Loe

  • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden, 2 weken geleden door Luc Gregoir Luc Gregoir.
 • #12311
  Luc Gregoir
  Luc Gregoir
  Sleutelbeheerder

  Wil je op Perugia vliegen, dan kan dat met Ryanair vanuit Charleroi in België. In Charleroi geraak je met de trein naar Antwerpen, dan trein naar Charleroi Zuid en daar de bus naar de vlieghaven.
  In de luchthaven van Perugia kan je een taxi naar Assisi nemen,
  Eerste alternatief is naar het station van Bastia te lopen (6km) en daar de trein of bus te nemen naar Assisi of verder te lopen tot Assisi (nog een extra 5 km)
  Tweede alternatief is te voet naar Perugia Ponte San Giovani (7,5km) en daar de trein naar Assisi. Voor GPS spoor luchthaven station zie: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/perugia-ponte-san-giovani-to-airport-33021475 Ryanair vliegt enkel in de zomermaanden (april-oktober) op Perugia.
  Alternatieven met Ryanair zijn
  Eindhoven – Pisa en daar treintje PisMover naar Station. Vandaar trein naar Assisi (Overstap in Terontola). Voor trein verbinding zie https://www.trenitalia.com/tcom-en
  Brussel – Zaventem naar Rome. In Zaventem kom je met de Benelux trein. In Rome Fiumicino (Leonardi Da Vinci) neem de lokale trein naar Rome Tribunate en daar de Trein naar Perugia die in Assisi stopt.
  Alternatief met Tui
  Antwerpen – Firenze, enkel in de zomer. Site: https://www.tuifly.be/nl/vliegtickets/italie/firenze Stap af in Antwerpen – Berchem (voorbij Centraal) en daar bus naar de luchthaven. In Firenze is er een Bus naar het Station Sant Maria Novella (als je uit de luchthaven komt rechts).

  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden, 3 weken geleden door Luc Gregoir Luc Gregoir.
  • Deze reactie is gewijzigd 4 maanden, 2 weken geleden door Luc Gregoir Luc Gregoir.
 • #12313
  Loe Dassen
  Loe Dassen
  Bijdrager

  Dank voor de informatie.
  We zullen ons erin gaan verdiepen

  grt

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.