home Pelgrims forum Wandelroutes Franciscus route Verbinding Siena – Assisi – Rome

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Vincent Oomen Vincent O 7 maanden, 3 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #11881
  Forum Moderator
  Forum Moderator
  Moderator

  De volgende vraag van Ad L. bereikt ons

  Ik ben op zoek naar informatie (routebeschrijving, routeboekje, etc) van het traject Sienna – Assisi – Rome. Kunt u mij verder helpen?

 • #11882
  Luc Gregoir
  Luc Gregoir
  Bijdrager

  Ik kan je een GPS spoor leveren van San Quirico op de VF naar Assisi langs het meer van Trasimeno dat ik gelopen heb. Daar kan je verder langs de Franciscus weg van Kees Roodenburg. Laat maar weten als je er wat mee kan doen. Ik heb nog wel even wat opzoekwerk met de adressen om te overnachten.
  Andere optie is dat je naar de via della Pace kijkt.

  • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 3 weken geleden door Luc Gregoir Luc Gregoir.
 • #11962
  Vincent Oomen
  Vincent O
  Bijdrager

  Vanuit Sienna zijn er in ieder geval twee beschreven routes:

  1.volg de Via Francigena (verschillende routeboekjes) tot aan San Miniato Baso. Daarna kan je overstappen op alternatief Chemin de Paix (traject Montarappoli, Montespertoli, Cerbaia, Impruneta. SanStefano, Leccio, Sabt Agate, Quota, La Verna), en vanaf La Verna een van de Franciscaanse routes (verschillende routeboekjes, o.a. van Kees Rodenburg).
  2.volg de Via Francigena (verschillende routeboekjes) tot aan Buonconvento. Daarna kan je overstappen op alternatief Chemin de Paix (traject Monasterio d’ Arbia, Montepulciano, Chiusi, Tavernelle, Castiglione della v., Torgiano, Assisi)
  De route beschrijving van de Chemin de Paix (ook wel genoemd Chemie d’ Assisi) zijn gepubliceerd op de site van de Franse zuster vereniging Chemin d’ Assisi/ Chemin de Pax (http://chemindassise.org/fr/accueil/). De routekaartjes, beschrijving en adressen op het traject zijn als downloads beschikbaar, mits je een lidmaatschap (a 12 euro/ jaar) aangaat. Ik heb zelf op deze informatie gelopen, en deze was correct, route was uitgezet in het veld (niet overal even goed, maar ala, het is vrijwilligerswerk) en de overnachtingsadressen betrouwbaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.