home Pelgrims forum Wandelroutes Franciscus route Verbinding Siena – Assisi – Rome

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #11881
   ForumForum Moderator
   Moderator

   De volgende vraag van Ad L. bereikt ons

   Ik ben op zoek naar informatie (routebeschrijving, routeboekje, etc) van het traject Sienna – Assisi – Rome. Kunt u mij verder helpen?

  • #11882
   Anoniem
   Inactief

   Ik kan je een GPS spoor leveren van San Quirico op de VF naar Assisi langs het meer van Trasimeno dat ik gelopen heb. Daar kan je verder langs de Franciscus weg van Kees Roodenburg. Laat maar weten als je er wat mee kan doen. Ik heb nog wel even wat opzoekwerk met de adressen om te overnachten.
   Andere optie is dat je naar de via della Pace kijkt.

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren geleden door LucLuc Gregoir.
  • #11962
   VincentVincent Oomen
   Bijdrager

   Vanuit Sienna zijn er in ieder geval twee beschreven routes:

   1.volg de Via Francigena (verschillende routeboekjes) tot aan San Miniato Baso. Daarna kan je overstappen op alternatief Chemin de Paix (traject Montarappoli, Montespertoli, Cerbaia, Impruneta. SanStefano, Leccio, Sabt Agate, Quota, La Verna), en vanaf La Verna een van de Franciscaanse routes (verschillende routeboekjes, o.a. van Kees Rodenburg).
   2.volg de Via Francigena (verschillende routeboekjes) tot aan Buonconvento. Daarna kan je overstappen op alternatief Chemin de Paix (traject Monasterio d’ Arbia, Montepulciano, Chiusi, Tavernelle, Castiglione della v., Torgiano, Assisi)
   De route beschrijving van de Chemin de Paix (ook wel genoemd Chemie d’ Assisi) zijn gepubliceerd op de site van de Franse zuster vereniging Chemin d’ Assisi/ Chemin de Pax (http://chemindassise.org/fr/accueil/). De routekaartjes, beschrijving en adressen op het traject zijn als downloads beschikbaar, mits je een lidmaatschap (a 12 euro/ jaar) aangaat. Ik heb zelf op deze informatie gelopen, en deze was correct, route was uitgezet in het veld (niet overal even goed, maar ala, het is vrijwilligerswerk) en de overnachtingsadressen betrouwbaar.

  • #19565
   PimPim k
   Bijdrager

   Hoi, wij willen een verbindingsroute lopen en twijfelen vanaf PAssignnano sur Tras hoe verder. Via Perugia of boven langs naar Assisi te lopen. Wie kan ons adviseren?
   Pim

  • #19566
   VincentVincent Oomen
   Bijdrager

   Vanuit San Miniato, overnachtingsplaats van de Via Francigena, loop je in 2 dagen over de Via dell’Arno, langs de rivier de Arno, naar Florence. Totaal 45 km. Overnachten in Montelupo Fiorentino.

   In Florence start de Franciscaanse voetreis die via Assisi naar Rome gaat.
   Route en gps zie: homoviator.it

  • #19763
   LucLuc Gregoir
   Sleutelbeheerder

   Enige tijd geleden heb ik een verbinding uitgezocht en gelopen van San Quirico (op de VF na Siena) over het Lago Trasimeno naar Assisi.
   Hiervan bestaat een korte beschrijving: https://drive.google.com/file/d/10yzfXrpPAX8la6eo8-6o_OtJ55GNDhFc/view
   En kan je een gpsspoor downloaden op de site: https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/via-francigena-san-quirico-to-assisi-30882566
   Een variant voor de sectie Passignano-Assisi over de Monte Tezio vind je hier: https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/sdnc-t142-assisi-monte-tezio-passignano-55938362
   Op de site van de vereniging op de pagina https://pelgrimswegen.nl/vooraf-aan-rome/wandelen/wandelroutes-naar-rome/verbindingsroutes/#Firenze
   vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden om van de VF over te steken naar de Franciscusweg.

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.