home Pelgrims forum Slaapplaatsen Italië Via Francigena Lucca Rome Oktober

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #19563
   AdriaanAsdriaan vd
   Bijdrager

   Hallo,
   Wij plannen Lucca – Rome te lopen met Pelgrimroutes.nl in oktober. Toch wat twijfels wat weer betreft: is dat een regentijd? Over het algemeen wordt september aanbevolen. Graag advies.
   Graag algemene adviezen, ook wat eten betreft.
   We zijn al naar Aosta gelopen dus niet helemaal nieuw hierin.
   m vr groet
   Adriaan

  • #19564
   BenBen Teunissen
   Moderator

   Ciao Adriaan!
   Leuk dat je ons hebt gevonden. En dat jullie plannen hebben om weer een stuk van je pelgrimstocht te gaan wandelen, Deze keer vanaf Lucca tot Rome.
   Mijn ervaring is dat je deze tocht het hele jaar door kunt maken. Maar…
   Het weer is nooit voorspelbaar. Dit jaar hebben verschillende pelgrims weken met veel regen te maken gehad. Dus gewoon gaan en je mag er van uitgaan dat september en oktober nog veel stralende dagen voor jullie in petto hebben!
   Je moet wel rekening houden met de kortere dagen, Adriaan. In dit deel van de wereld is het in oktober van het ene op het andere moment donker en dat betekent dat je wel voor vier uur ergens moet arriveren. De temperatuur is dikwijls prima voor een avondterras!
   Je vraagt wel veel: bv. algemene adviezen en ‘wat eten betreft’! Je bent – neem ik aan – lid van onze vereniging Pelgrimswegen naar Rome. Je kunt erg veel ‘algemene adviezen’ vinden op http://www.pelgrimswegen.nl. Voor een specifieke vraag kun je altijd bij ons terecht!
   En over eten gesproken…zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel wensen…
   Toch een poging van mijn kant: in Italië kun je prima, goed – en goedkoper dan in Nederland – eten. De donkerste en meest onzichtbare restaurants zijn vaak de beste, want daar staat moeder nog achter de kookpot. Je eet bij voorkeur binnen. Dat kan ook prima tussen 12 en 13 uur, of ‘s avonds na 19 uur! In ons Handboek vind je een hoofdstuk dat is gewijd aan eten en drinken in Italië. Doe er als lid (want dan ontvang je dit Handboek gratis) je voordeel mee. Ook met de taalsuggesties die daar worden gedaan.
   Zelf maakte ik ook wel eens een maaltijd m.b.v. de supermarkt: met een zakje gesneden sla, een blikje vis en bier kom je vaak al een heel eind. En in de pelgrimsonderkomens – die je in dit deel van je tocht veel zult aantreffen – zijn vaak mogelijkheden om te koken. Samen met medepelgrims is het helemaal gezellig om samen een maaltijd te verzorgen. Eten zal nooit een probleem zijn naar mijn idee!
   Tot slot: Ga gewoon op pad op het moment dat jullie het meeste schikt, geniet met volle teugen en ‘Alles komt (altijd) goed’
   Buon pellegrinaggio!

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.