La Via Francigena del Sud

Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

De Weg van de Franken IV

DSCN3641

Nederlandstalige gids

Van een medewerker van het eerste uur van onze Vereniging Pelgrimswegen naar Rome presenteren we met plezier de routebeschrijving vanaf Rome naar het Zuiden.

In vervolg op de gidsen vanaf Canterbury of Maastricht heeft de auteur Ben Teunissen met hart en ziel ook de tocht ná Rome van een Nederlandstalige beschrijving voorzien.

Vanaf het eindpunt Bari is er een aansluiting mogelijk op de Via Egnatia.


Kaart

Frankenweg deel IV


WvdF IV voorkant november 2015

Gids

De wandelgids De Weg van de Franken deel IV vormt een logisch vervolg op eerdere gidsen onder dezelfde titel. In negentien etappes wordt een beschrijving van deze route gegeven. In dit deel wordt – evenals in de andere gidsen – de wandelroute van Rome naar Bari in beeld en woord gepresenteerd. Deze handzame paperback bevat speciaal ontwikkeld kaartmateriaal, uitgebreide routebeschrijvingen en aandacht voor de verblijfplaatsen met kunst- en cultuurhistorische informatie. Ook vind je er suggesties voor overnachtingen. De gidsen worden ondersteund met GPS-tracks en is ook als eGuide verkrijgbaar.

Ben Teunissen, De Weg van de Franken deel IV
ISBN 978-94-91899-10-2, 134 blz., Anoda Publishing  – de GPS track vind je op www.dewegvandefranken.nl
versie november 2019, € 24,95, eGuide maart 2020 € 9,50


DSCN3777

Typering

De route is beschreven in negentien etappes. Er worden door de auteur haalbare suggesties gedaan om de etappes te herverdelen.De tocht kan wat betreft wandelwegen niet tippen aan de route door Toscane en Lazio van Siena naar Rome. Toch heeft de auteur gezocht naar rustige wandelwegen met fraaie panorama’s.

De gids leidt je langs eeuwenoude stadjes, met vele interessante oudheden, kerken en heiligdommen. De auteur wijst je voor deze streek op goede ervaringen die zijn opgedaan bij enkele gastvrije overnachtingsplaatsen. De behulpzame mensen vind je makkelijk via Airbnb.

Je wordt nadrukkelijk verzocht om je ervaringen achteraf te delen, zodat er voor toekomstige pelgrims naar het zuiden nog betere gidsen ontwikkeld kunnen worden. Het grote voordeel is dat de digitale gidsen jaarlijks van een update kunnen worden voorzien. Positief zijn de gebruikers over de handleiding voor de GPS tracks die je met behulp van je smartphone en bijvoorbeeld de app Maps.me op het juiste pad houden.


Website

Op de site www.dewegvandefranken.nl vind je alle relevante gegevens van deze gids. Je vindt er ook een preview van de gids, en adressen waar deze gids te bestellen is. Of hoe je de eGuide kunt bestellen.


DSCN3659Reisbeschrijvingen

Op de site www.dewegvandefranken.nl vind je feedback van de gebruikers van de eGuide, o.a. van Mark Tinnemans en Johan en Carry Smit. Ook tref je hier tips voor wijzigingen of aanvullingen van overnachtingsadressen.

In 2016 liep Bram van Oort deze tocht met als uiteindelijk einddoel Jeruzalem. Volg hier zijn uitgebreide blog.