Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB54 Nieuwe fietsroute door Italië en Oostenrijk

Rotta a Nord Est

door Everdiene Geerling

Simone Frignani, bekend van de wandel- en fietsgidsen La Via Romea Germanica, Guida alla Via degli Dei, Italia Coast to Coast en Il Cammino di San Benedetto heeft nu ook een gids voor alleen fietsers geschreven: Rotta a Nord-Est, oftewel Route naar het noordoosten.

De tocht van 640 km gaat door de oostelijke Alpen, van Trento naar Triëst. In 10 etappes ga je over de fietspaden langs de rivier de Adige (Etsch in het Duits), de rivier de Drau (Drava in het Italiaans) en de Alpe Adria. Het is een schakel tussen de Latijnse, Slavische en Germaanse wereld.

De tocht werpt een blik op de majestueuze Dolomieten, het raakt het plateau van Renon en Karinthië aan, komt door de vestingstad Palmanova en gaat door de Lagune van Grado. De route stopt op een steenworpafstand van de zee waar je het kasteel Miramare in Triëst kunt bewonderen.

Naast een routebeschrijving zijn er kaarten, kilometertabellen, hoogtemeters en GPS-tracks. Daarnaast worden alle diensten en informatie gegeven specifiek voor de fietser.

Titel: Rotta a Nord-Est. Da Trento a Trieste in bicicletta

Uitgeverij: Terre di Mezzo, auteur: Simone Frignani