Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Brief van het bestuur over Corona

Beste leden,

De afgelopen week zijn we door diverse instanties geïnformeerd over de genomen maatregelen en dringende adviezen rondom het coronavirus. Dat geldt ook voor de situatie in Italië.

Als bestuur van onze vereniging voor pelgrims naar Rome vinden we het erg belangrijk om al onze leden in kennis te stellen van de laatste ontwikkelingen van de situatie in de landen om ons heen en in het bijzonder van die in Italië.

We hebben over het onderwerp inmiddels sedert een week een bericht op de homepage van onze website staan, dat regelmatig wordt bijgehouden.

Nu de Italiaanse regering vrijwel het hele noorden van het land heeft afgesloten is in ieder geval pelgrimeren in dat deel van het land onmogelijk. Voor andere delen van Italië geldt om daar met terughoudendheid naar toe te gaan. De verwachting is dat het coronavirus zich verder door het land zal verspreiden.

Hoe lang deze situatie zal duren is onbekend. Daarom is het van belang om, voordat je op reis wilt gaan, je goed te oriënteren op de situatie in de landen waar je doorheen reist. Dat geldt dus ook voor België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

En kun je niet naar Italië, dan is een gedegen trainingstrip elders ook de moeite waard, indachtig de slogan: ”Waar ik loop of fiets, is mijn weg”.

Namens het bestuur,

Roel Kamerling

9 maart 2020