Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Leden van Verdienste

van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome

De vereniging Pelgrimswegen naar Rome is trots op de vele bijdragen die enthousiaste leden leveren. Veel leden zijn en blijven actief als pelgrim en de ervaringen die zij beleefd hebben, gunnen zij anderen ook. Met onder meer informatievoorziening en verhalen delen, breken zij de weg open voor navolgers, sommigen op een buitengewone wijze.

Deze leden zijn benoemd tot Leden van Verdienste, op voordracht van het bestuur en overgenomen door de Algemene Leden Vergadering.

In volgorde van benoeming tot ‘Lid van Verdienste’

Henk Vink

onze man die elk lid heeft ingeschreven, van informatie voorzien en  op weg heeft geholpen. Hoeder van de winkel, steunpilaar van de vereniging en onze leden.

Henk is op 17 oktober 2019 overleden. Lees verder.

 

 

Ben Teunissen

creatief brein achter vrijwel alle uitingen van Pelgrimswegen naar Rome; bedenker van nieuwsbrieven en Omnes; actief betrokken bij de routes naar Rome. Ben is auteur van de Nederlandse Via Francigena gidsen De Weg van de Franken. Website: dewegvandefranken.

 

Ton Seijsener

lid van het eerste uur (lidnummer 3); eerste penningmeester; drijvende kracht achter het opzetten van de financiële administratie, ledenadministratie en de winkel. Reisverslag van de Voettocht Florence-Assisi-Rome.

 

 

Pieter Quelle

lid van het eerste uur en medeoprichter (lidnummer 2); eerste secretaris; heeft heel veel werk verzet in het opzetten van de website en het verzamelen van goede informatie over routes, boekjes en wetenswaardigheden voor de aankomende pelgrim. Beheert mede De Franciscaanse voetreis.

 

Gert Wich

lid van het eerste uur en medeoprichter (lidnummer 1); vormgever van het idee dat de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome een platform (een ‘Piazza’) is voor mensen die naar Rome willen; en voor hen die al geweest zijn en hun verhalen willen vertellen. Eerste voorzitter (2007 – 2015)

 

Kees Roodenburg

grondlegger van de hedendaagse Romepelgrim; schreef en onderhoudt de routebeschrijving van de Franciscaanse Voetreis. Onvermoeibare uitdrager van het gedachtegoed van Pelgrimswegen naar Rome. Kees is auteur van het routeboek De Franciscaanse voetreis.

 

Cor Kuyvenhoven

tweede voorzitter (2015 – 2018); bestuurslid evenementen; heeft jarenlang zeer inspirerende jaarlijkse evenementen verzorgd en daarbij een mooi vrijwilligers-kader opgebouwd. Gestructureerd werker, zowel voor het beleid van Pelgrimswegen naar Rome als voor de evenementen. Cor organiseert wandel- en ontmoetingsreizen met “te voet is goed”: www.tevoetisgoed.nl.