Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB 49 Voorzittersbijdrage

De zomer staat voor de deur en we mogen weer meer naar buiten. Lopen, fietsen en zelfs een terrasje pakken kan weer. Op vakantie in Europa ook. Kunnen we alweer pelgrimeren? Sommige leden zijn zeker al weer op pad en anderen vertrekken binnenkort. Op onze website houden we de verwijzingen naar informatie bij over wat er weer kan/mag, de voorwaarden die er bij horen en bij de Via Francigena of gelegenheden voor eten, drinken, slapen weer beschikbaar zijn. En toch is er ook nog veel onzeker en om mij heen zie ik zowel organisaties als individuen worstelen met wat er al kan. Persoonlijk vermijd ik nog zoveel mogelijk contact en reizen met ov, alhoewel ik geen auto heb. Natuurlijk mis ik ook dat contact met andere mensen, zowel familie, vrienden als collega’s. Maar goed, we leven in een unieke tijd en dus passen we ons gedrag aan. Als bestuur hebben we besloten om (in ieder geval) dit jaar geen fysieke bijeenkomsten meer te organiseren. Tenzij de situatie flink verbetert en de risico’s van het bij elkaar komen en van het reizen zelf, zich goed verhouden tot het plezier van elkaar weer ontmoeten.

Tegelijkertijd, gebeurt er van alles in de vereniging. Henriët Griffioen heeft een programma ontwikkeld voor middelbaar scholieren om hun Rome-reis (gedeeltelijk) te lopen. Er komt een online lezingen cyclus aan, diverse door leden aangedragen Pelgrimroutes in Nederland zijn nu beschikbaar via onze website en een bijzonder fiets programma wordt voorbereid door Peter Molog.

En dan hebben we met een flink aantal leden en een professioneel ontwerpbureau gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe ‘look and feel’ en het nieuwe logo van onze vereniging. Deze ontwikkeling hebben we al eerder op de ALV afgesproken en kon online gewoon doorgaan. Kom naar de ALV op 19 september om 10.30u en beleef de presentatie mee! 

Ik wens jullie allemaal een fijne en sportieve zomer toe,

Roel Kamerling – Voorzitter Pelgrimswegen naar Rome