Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB48 Fiets en Wandelbeurs Gent

door Dick van Maanen

Afgelopen zaterdag en zondag zijn we weer met een delegatie van Vlaamse en Nederlandse leden op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent geweest. Wij mogen daar staan omdat het Vlaams Compostella Genootschap zo vriendelijk is om ons een plek met drie tafels te bieden.

 

Dit jaar was het aanmerkelijk drukker dan vorig jaar! Wellicht heeft dat iets te maken met het regenachtige weer. In ieder geval hebben we veel mensen gesproken en iets verteld van de mogelijkheden van het pelgrimeren naar Rome en verder.

Wij stonden daar een of twee dagen met Paul de Marez, Andre de Smet, Titia Meuwese, Fred Vliegen en Peter Molog, fietsers en wandelaars dus.

Toch waren er in verhouding veel meer mensen die geïnteresseerd waren in fietsen dan in wandelen (in Vlaanderen heet dat stappen). Naar inschatting wel 60-70% fietsers. De meeste bezoekers waren zich aan het oriënteren. Daarmee heeft de beurs niet direct gezorgd voor ledenaanwas. Ik verwacht dat er later wel lidmaatschappen uit zullen voortvloeien.

 

Voor ons als standbevolking was het weer fantastisch om zoveel mensen te mogen laten delen in wat wij het liefste doen, pelgrimeren!