Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB52 Aankondiging huiskamerbijeenkomsten Deventer

Nieuwe huiskamer in Deventer
Als het weer kan worden er huiskamerbijeenkomsten georganiseerd in de huiskamer boven de Wandelwinkel, bij mooi weer in de tuin achter het pand in het Deventer Bergkwartier.

Gastvrouw Anne-Marie Reimert
Wil je meer weten over wat pelgrimeren met je doet, welke kleding prettig is om te dragen en wat je het best mee kunt nemen op je pelgrimstocht? Daar kan Anne-Marie Reimert je meer over vertellen. Anne-Marie runt de Wandelwinkel in Deventer. Zelf heeft Anne-Marie naar Santiago en naar Rome gewandeld. De reis naar Rome samen met haar hond Juta.

De kern van het pelgrimeren
De kern van het pelgrimeren is loslaten, vrijheid, vertrouwen en in het hier en nu zijn. Je leeft ten volle, met alle ups en downs die op je pad komen en leert hiervan te genieten. Op de weg naar de eindbestemming kun je jezelf behoorlijk tegenkomen. Maar je leert al snel dat het geen nut heeft om te balen dat het tegenzit of omdat de zon niet schijnt.

Wat neem je mee aan bagage?
“Op mijn reis naar Rome had ik een rugzak van 30 liter met een tentje, matras en slaapzak en een heuptasje. Dit weegt samen maximaal vier kilo. Verder had ik nog twee paar merino wollen sokken, twee jurkjes, een bikini, een wollen set ondergoed voor als het kouder wordt en een poncho voor bescherming tegen regen en wind. Essentieel zijn ook voetencreme, goede stokken en natuurlijk goed passende schoenen.”