Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Verslag huiskamers 2018

de Huiskamer in Gouda 2 December 2018

door Astrid en Pieter

Op zondag 2 december was er weer een huiskamer bijeenkomst in Gouda. We waren met weinigen, maar de bijeenkomst was geslaagd te noemen.

Na het uitwisselen van de laatste wandelervaringen en een korte wandeling in de omgeving volgde het thema: natuur en landschap.

Aan de hand van meegenomen foto’s bespraken we de plekken waar we nog wel eens een uurtje zouden willen lopen en waarom juist daar.

Daarbij bleek steeds een andere persoonlijke rode draad: overgangen in het landschap, lijnen in het landschap, historie in het landschap, arcadisch, wildernis.

Ter illustratie de routekaarten met de door de aanwezigen aangegeven favoriete plekken.

 

 

de Bossche Huiskamer 27 oktober 2018

met een wandeling door mooie stukjes Rosmalen
Henk Kusters, coördinator Bossche PnR-huiskamer.

Gistermiddag hadden we opnieuw een heel gezellige en geanimeerde Huiskamer-bijeenkomst. Joke van Erp toonde zich met de hulp van twee van haar wandelvrienden (Ben en echtgenote) een voortreffelijke gastvrouw.

Na de ontvangst en introductie gingen we met z’n tienen op stap naar de Honden opvangplek van Joke in de bossen tussen Rosmalen en Kruisstraat. Deze wandeling bood volop gelegenheid voor de uitwisseling van ervaringen en ideeën m.b.t. wandelen en pelgrimeren.

Op “ het landgoed van Joke” kregen we soep met brood en hadden we een intermezzo over diverse onderwerpen. Ook over de professionele aanpak van hondenopvang en de omringende natuur.


Daarna via een andere route door de bossen in herfsttooi weer 3,5 km terug naar de huiskamer van Joke. Daar hadden we een
heel gezellige voortzetting met een voortreffelijke maaltijd tot slot. Het boek van Henks Camino di Francesco ging rond en we bespraken allerlei zaken rond “wandelen naar Rome” en de rol van onze Vereniging. Sommigen moesten vroeger huiswaarts en misten het toetje. De meesten bleven tot in de avond.
We keerden heel voldaan terug van de plezierige en nuttige ontmoeting. Joke kreeg een dikke pluim voor haar gastvrije ontvangst en het creëren van een fijne huiskamer-entourage.

Joke, bedankt!!

De volgende Bossche Huiskamer-bijeenkomst zal in het voorjaar van 2019 plaatsvinden bij Janneke en Jos Rijnders. Daarover ontvangen jullie tijdig bericht.