Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB53 Een goedgezinde Heilige Christoffel

Door Jos Bleijlevens en Anneth van Bruchem

Wij, Jos (57) en Anneth (56) uit Nieuwendijk, Noord- Brabant, waren eigenlijk al in 2019 en 2020 van plan deze reis te maken, maar nu in 2021 gaat het ons daadwerkelijk lukken. We vinden het geweldig! Inmiddels hebben we tweeduizend kilometer gefietst en we verzinnen nu extra routes en omwegen, anders zijn we te vroeg in Rome. Maar liefst drie maanden hebben we om naar Rome te fietsen. Vanuit Rome reizen we eind september per trein terug naar Nederland. Nu is de helft van de tijd verstreken en zitten we onder de bomen voor ons tentje op de camping in Oragio, vlakbij Venetië.

Dat de heilige Christoffel, die we elke dag wel ergens tegenkomen en bovendien als sleutelhanger bij ons dragen ons goed gezind is, is inmiddels wel duidelijk geworden. Overstromingen in Duitsland (net nadat wij daar kampeerden), afgebroken takken bij een windhoos op de camping (net naast de tent); remmen die het net na een natte zeven kilometer durende afdaling in de Alpen lieten afweten; kou in de bergen en verzengende hitte in Veneto en tenslotte de doorgeknipte fietssloten in Verona (waarbij onze fietsen wonderwel niet zijn meegenomen) zijn er goede voorbeelden van.

We hebben het immers allemaal zonder problemen overleefd. We zijn Hans Reitsma dankbaar voor zijn fantastisch beschreven fietsroute, maar wijken er ook stelselmatig van af om nog meer te kunnen zien en beleven. Van coronaperikelen hebben we weinig last, de regels zijn per land, regio en situatie zeer wisselend en onvoorspelbaar. Vaak zijn mondkapjes verplicht en her en der moeten we aantonen dat we gevaccineerd zijn; het leidt nooit tot problemen. Het is natuurlijk wel erg vreemd om in de Arena van Verona Egyptische soldaten en priesters met mondkapjes te zien optreden in de opera Aïda.

Zo overdenkende, voor ons tentje, heb ik er alle vertrouwen in dat we Rome gaan halen, maar eerst nemen we de tijd om nog extra stempels in ons Pelgrimspaspoort te verzamelen en veel van Italië te zien en te genieten!

 

Meer gedetailleerde informatie over onze reis is te zien op onze blog op Polarsteps.

Jos doet het heel uitgebreid .

Anneth schrijft wat beknopter.

Daar kun je ook eventuele vragen aan ons kwijt!