Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Zadelpen als opslag

fiets gestolenEen superpraktische oplossing

Een grote angst is om tijdens de pelgrimstocht je papieren kwijt raken. Dat kan door diefstal of verlies. Maar als je een kopie van de papieren maakt zijn die mogelijk ook weg. Hoe kan je dan het nummer van het paspoort of de bankpas doorgeven? Natuurlijk kun je thuis deze informatie bewaren maar zijn de thuisblijvers altijd direct bereikbaar?

Ons lid Henk Nijland heeft daar een praktische oplossing voor gezocht. Zijn portemonnee met pasjes, paspoort en fietssleutel zitten in de stuurtas. Die tas gaat altijd mee. De fiets blijft dan (op slot) buiten staan. Toen hij zijn fiets eens goed bekeek, vond hij dat de holle buis van de zadelpen best geschikt zou zijn als opslagruimte.

Zadelpen met papieren

Hij heeft nu in deze buis een aantal reserve spaken en een pakketje met kopieën. Ook zit daarin en duokaart van zijn telefoon, de reserve fietssleutel en een kopie van de boekingsgegevens van de vliegreis. Mocht men zijn stuurtas stelen dan heeft hij alles in de zadelpen. Mocht men zijn fiets onverhoopt toch stelen, dan heeft hij altijd nog zijn originele papieren en de fietssleutel. Maar… aan de fietssleutel heb je dan ook niks meer.