Digitale hulpmiddelen

Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Digitale hulpmiddelen

digitale hulpmiddelenMet of zonder batterijopladers?

De vereniging Pelgrimswegen naar Rome is in 2007 opgericht. De pelgrims die in dat jaar op pad gingen zeker niet meer met een serie muntjes in de aanslag in een publieke telefooncel contact leggen met een overnachtingsplaats of met hun thuisfront. Daar gebruikten ze al een mobiele telefoon voor, meestal met de mogelijkheid van een sms. Er werden nog schriftjes volgeschreven, er werden routeboekjes op een postkantoor opgehaald en je stuurde familie of vrienden nog wel eens een fraaie ansichtkaart.  Ook namen we honderden grammen aan kaartmateriaal mee onderweg.

Een inleiding vol woorden waarvan sommige – vooral jongere – pelgrims de echte betekenis al niet meer bevatten. Inmiddels gaan de ontwikkelingen snel. Communiceren doen we op een geheel andere wijze, waarbij we vooral niet moeten vergeten dat iemand in levende lijve ontmoeten natuurlijk een veel leukere activiteit is dan staren op je beeldschermpje. We ervaren als het ware een nieuw soort van het NU, ook al gebruiken we daarbij steeds meer hulpmiddelen, zoals een smartphone of tablet.

Moderne pelgrims kunnen ervoor kiezen steeds meer digitaal op weg te zijn. Ze wandelen of fietsen met speciale apparatuur om hun weg te vinden. Navigeren met de hulp van digitale hulpmiddelen is soms ook gewoon een leuke activiteit. En dat kan ook de al langer bekende  GPS zijn.

De vraag of we met of zonder batterijopladers op pad zullen gaan is dus niet relevant. Het is eerder de vraag met hoeveel opladers ga je op weg! We informeren je als vereniging naar vermogen graag op deze website! Maar ook blijven we in het magazine Omnes en onze Nieuwsbrieven actuele ontwikkelingen op de voet of op de pedaal volgen!


Reisapps

Voor alles bestaat er wel een applicatie. Lees je reisgidsen liever op je gsm of tablet? Nog snel een slaapplaats nodig ? Familie en vrienden op de hoogte houden van je reisactiviteiten? Het kan allemaal.

De lijst is eindeloos. Voor sommige apps moet je betalen, andere zijn gratis. Ga voor je overweegt om een app aan te kopen even na of er geen gratis alternatief is. Laat je alvast op weg zetten met de tips van OpPad.