Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

GPS toestel

TomTom op fiets

Waar ga je op letten?

Het zoeken van de juiste weg uit het centrum van een stad of een straat met een bepaalde bezienswaardigheid is vaak een probleem. Met behulp van een GPS is dat een kleine moeite. Na twee grote pelgrimstochten was voor sommige fietsende pelgrims een GPS een  bijna dagelijkse hulp om de weg of een nuttige plaats te vinden. Nuttige plaatsen die in de GPS staan, zijn o.a. huisartsen, apotheken, politiebureau`s, geldautomaten, hotels, restaurants etc. Ook kun je in een GPS kaarten van West Europa gebruiken.

Je kunt er voor kiezen je GPS in je kaartmap te (ver)stoppen, maar je kunt deze ook op je stuurstang monteren. De instelling van de GPS kan men in de pagina Planningvoorkeur wijzigen in Altijd fietsroute. Je komt dan niet meer op autosnelwegen en wegen verboden voor fietsers.
Met de interne batterij van de GPS kan men een paar uur werken. Maar met een Duracel-oplader met interne batterijen heb je bijna de gehele dag stroom voor de TomTom. Maar waarom zou je de GPS de gehele dag gebruiken? Je wilt toch ook iets van het landschap meepakken.

Meer informatie over het gebruik van een GPS vind je op de website van de ervaringsdeskundige Henk Nijland, op de pagina “Uitrusting”.

Specifieke informatie over gebruik van een GPS voor je tocht naar Rome met referenties waar je GPS sporen kan downloaden en orienterende informatie om met een GPS aan de slag te gaan vind je in het document Met de GPS neer Rome van Ruud Verkerke.