Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB51 Sulla Strada

door Luc Gregoir

Gidsen, Kaarten, Slapen

De site www.trekkershutten.nl toont informatie vanuit een interactieve kaart over trekkershutten die voor een nacht gehuurd kunnen worden. Het overgrote deel in Nederland maar ook een aantal in België en een paar in het Eifelgebied. Per hut is er  contactinfo, prijs in hoog en laagseizoen, en wat de voorzieningen zijn. De meeste hutten zijn op campings maar hier en daar ook enkele op locaties die tot de verbeelding spreken.

De lange afstand fietskaarten van Alta Via in België en Noord-Frankrijk worden uitgebreid met wandelkaarten volgens hetzelfde concept. Nationale en regionale wandelpaden worden samen op één kaart getoond met informatie voor het overnachten. Gezien de schaal is de kaart niet handig onderweg voor de wandelaar zonder ander hulpmiddel, maar ideaal als planningsinstrument of als overzichtskaart.

Loop je via Mechelen – Leuven – Sint-Joris-Weert in Vlaams-Brabant, dan is er vorig jaar een nieuwe gids Streek-GR Dijlenland verschenen.

Bij Cycling Europe van Paul Benjaminse is een Nederlandstalige fietsgids van de 1200 kilometer lange Balkan fietsroute uitgegeven voor wie richting Jerusalem wil gaan. Als je niet inzit over het betere klimwerk is dit een aanrader.

Het officiële GPS-spoor van de Via Francigena in Frankrijk werd in 2019 bijgewerkt en is te downloaden van de site www.viefrancigene.org/en/ waar je ook informatie i.v.m. overnachtingsplaatsen aantreft. Of dit de meest accurate versie is laten we in het midden.  Maar het is wel nuttig deze te downloaden naast de sporen die horen bij de gids die je gebruikt zodat je beide kan vergelijken. Hoe dan ook zal je je altijd moeten aanpassen aan tijdelijke of plaatselijke omstandigheden; de VF is geen wandeling in het park!