Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB 51 Pelgrimeren op het andere pad?

door Ben Teunissen

Walk of Wisdom Nijmegen

Pelgrimeren naar Rome is op dit moment nog niet mogelijk. Er worden al wel weer plannen gemaakt, maar voor het zover is toch eerst maar even een ommetje in Nederland (of Vlaanderen) maken. Vorig jaar al riepen we onze leden op ommetjes aan te leveren. Het motto van onze vereniging wijst niet voor niets naar het opzoeken van nieuwe ongebaande levenspaden. In het leven en in routes proberen de leden van Pelgrimswegen naar Rome andere wegen dan de bekende te zoeken én te vinden.

 

Koortsboom Walk of Wisdom Overasselt

Gelukkig zijn er nog vele andere mogelijkheden om te pelgrimeren. Wandelen of fietsen blijft immers een belangrijke activiteit. Je kunt dan thuis of je werksituatie even ontvluchten Je kunt bewegen koppelen aan pelgrimeren in je hoofd. Wanneer je op zoek gaat naar mogelijkheden hiervoor, vind je talloze voorbeelden. 

 

Ook onze vereniging Pelgrimswegen naar Rome heeft het initiatief genomen PelgrimsommetjeNL/BE in Nederland en Vlaanderen te presenteren. We publiceren met plezier de nieuwste voorstellen van onze leden. We vragen alle leden dus opnieuw om wandelingen of fietstochten, die je in de eigen omgeving hebt gemaakt, aan ons door te geven. Meer informatie over hoe je zo’n (pelgrims)tocht kunt aanleveren, vind je op PelgrimsommetjeNL/BE. We rekenen op jullie creatieve bijdragen. Met veel coronavrije lucht in de longen, die je verse adem geeft, blijven we immers onderweg!

Dijkkapel Walk of Wisdom Winssen