Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB51 Dwars door België

door Luc Gregoir

Ook voor Arnout Hauben kwam de wereld in maart tot stilstand. De Belgische televisiemaker, onder andere bekend van zijn serie Rond de Noordzee, was met zijn ploeg in Malta aan het filmen voor een nieuw programma toen de coronahekken zich een voor een rond hen sloten.

Hij besloot terug te keren naar België. Enkele weken later zat het land volledig in lockdown en de avontuurlijke Hauben droomde vanuit huis over zijn reizen en het draaien van reportages. Hij besloot ‘bijna impulsief’ om zodra het weer mocht de langste wandeling door eigen land af te leggen. Hij liep in 23 dagen de ruim 500 kilometer van de GR129. Met filmmakkers Philippe Niclaes en Ruben Callens stapte hij van Brugge naar het zuidelijke Aarlen.

Het is een beproefd concept van Hauben; met de rugzak op en een camera in de hand wisselt hij historische verhalen af met bijzondere ontmoetingen, bij voorkeur te voet. Maar door eigen land trok hij nog nooit.  ‘Dwars door België is eigenlijk een beetje onze zomer die, net als bij iedereen, aan diggelen lag,’ vertelt Hauben vanuit zijn thuiskantoor in Brussel.

Nu nog te zien op NPOstart