Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Oostelijke route: door de Povlakte

Doortocht door de Povlakte langs een route uitgezet door Albert Beekes

Oostelijke Route
Door de Povlakte
langs de rivier Adige van Trento naar Verona
  100 km 4 dagen
Via sugli Argini van Verona naar Sasso Marconi bij Bologna
  155 km 7 dagen

De publicaties van Albert Beekes kun je gebruiken om van de Via Claudia Augusta in Trento naar Bologna, aan de voet van de Apennijnen te gaan. De verbinding kan opgedeeld worden in twee delen: van Trento naar Verona, waar je vanuit de Alpen naar de Povlakte gaat. Eerst volg je vanuit Trento de rivier Adige langs Verona, waar je in de Povlakte komt. In Castagnaro verlaat je de Adige om twintig kilometer verder de Po over te steken. Het tweede deel van Verona tot Sasso Marconi (bij Bologna) loopt over de Via sugli Argini ofwel de weg over de dijken. Het GPS-spoor van Albert Beekes is hier op te vragen.

Gidsen, kaarten en GPS spoor

Beekes’ handzame wandelgids in kleur beschrijft de route, die je leidt over onverharde wegen. De route is opgedeeld in zestien stukken van gemiddeld tien kilometer, die naar voorkeur aan elkaar kunnen worden geknoopt. Je ziet steeds links een kaart en rechts de begeleidende tekst. In het boek vind je ook informatie over overnachtingsmogelijkheden, geordend per plaats, met een prijsindicatie. De kaarten in de gids zijn duidelijk, aanvullende kaarten zijn niet nodig.

De gids Via sugli Argini is eind 2018 herwerkt.

Dit nieuwe boekje (Trento-Bologna a piedi) bevat een volledige update van de gegevens en  enkele verbeteringen van de route en een uitbreiding van de route met het stuk (Trento-Verona). Zodat er daarmee een directe verbinding is gemaakt van de Via Claudia Augusta naar de Godenweg (Via degli Dei).

ISBN: 978-90-820515-2-0 Taal : Nederlands, GPS data en Website

 

 


Naar volgend traject
Terug naar oostelijke route